Af - 25/08-16 07:48

Taxi-branchen i frit fald: Mister 500.000 ture på et årTaxi-branchen i frit fald: Mister 500.000 ture på et år

Taxi-branchen bløder kraftigt. På et år har hovedstadens hyrevogne mistet 20 procent af alle gadeture. Uber får skylden.

storybild

Carl Endresen, Uber-direktør i Danmark, afviser kritikken fra politikere og taxibranchen. (Billede: Ida Marie Odgaard/Scanpix)

Ubers indhug i hovedstadens taximarked viser sig nu for alvor. Trods juli-dommen fra Københavns Byret, der fastslog, at Uber-chauffører kører ulovlig taxakørsel, er tjenesten fortsat tilgængelig. Og det koster taxibranchen dyrt.

Et notat fra Taxinævnet viser, at taxifirmaerne i Region Hovedstaden fra 2015 til 2016 har mistet cirka en halv million gadeture. Ganger man det med den gennemsnitlige turpris på cirka 190 kroner, har faldet betydet, at branchen er gået glip af omtrent 95 millioner kroner.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Faldet skyldes helt klart, at Uber er på markedet. Det hører vi også fra selskaberne. Det rammer især natte- og aftenchaufførerne, som tidligere kunne lave en god skilling og opveje en svag omsætning i ugen, men det kan de ikke længere, siger Trine Wollenberg, direktør i Dansk Taxi Råd.

Uber sender førerløse biler på vejene i denne måned
Uber sender førerløse biler på vejene i denne måned

Socialdemokraten Jakob Hougaard, der er medlem af Taxinævnet i Region Hovedstaden, klandrer også Uber for det kraftige fald.

- Uber har snart samme antal vogne som taxierne i København, og det er et massivt problem, at de konkurrerer ved at gå uden om reglerne. Konkurrence er fin, men Uber snyder på vægten og har ikke de samme omkostninger som en taxa.

Politi: Vi kan ikke sætte ekstra ind mod Uber-chauffører
Politi: Vi kan ikke sætte ekstra ind mod Uber-chauffører

Ubers danske direktør Carl Endresen afviser kritikken:

Vi har sympati for dem, men vi føler os ikke truffet af anklagerne. Man kan ikke sammenligne taxier med Uber, for vi kører slet ikke gadeture, siger direktøren og henviser til, at man skal bruge en app for at tilkalde en Uber.

Han fortæller desuden, at Uber-partnerne kører videre på trods af dommen fra Københavns Byret.

Uber håber på ny taxilovning efter dom over chauffører
Uber håber på ny taxilovning efter dom over chauffører

- Den dom er anket, så vi må lade sagen køre ud i retssystemet. Vi fortsætter med at tilbyde Uber til glæde for de hundredetusinder af brugere.

Uber vil ikke fortælle, hvor mange partnere, de har i København, men et bud fra taxibranchen lyder på 1.600 vogne. Der er omkring 1.900 taxier i Region Hovedstaden.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere uheld på motorvej: Politiet...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx