Af - 09/02-16 10:44

Opførelse af ny moske får grønt lysOpførelse af ny moske får grønt lys

En ny moske i København kom mandag et skridt nærmere, da kommunen godkendte lokalplanen for projektet.

storybild

(Billede: Polfoto/Viemose Kre/Arkiv)

Islamisk Trossamfund vil gerne bygge en ny moske i Københavns nordvest-kvarter, og det er de nu kommet et skridt tættere på.

Mandag blev en ny lokalplan for området på hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej nemlig vedtaget i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Trossamfundet vil opføre en ny moske og et kulturcenter på adressen, der allerede huser en moske i stedets gamle erhvervsbygninger.

Det nye forslag er tegnet af Henning Larsen Architects, og det krævede en ændring af lokalplanen, som et enigt udvalg vedtog. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er glad for beslutningen.

- København skal være en mangfoldig by, hvor alle religioner kan udfolde deres aktiviteter i rammer, de selv finder passende, siger borgmesteren, der er 'meget begejstret' for Henning Larsen Architects forslag til en ny moske og kulturcenter.

- Den vil give et arkitektonisk løft til et lidt overset område af København. Samtidig vil den nye moske vil åbne sig mere over for den omgivende by end tilfældet er i dag, siger han.

Natværtshus står for en tredjedel af Nørrebros nattelivsballade
Natværtshus står for en tredjedel af Nørrebros nattelivsballade

Opførelsen af en ny moske er sjælden en populær beslutning, og i denne omgang var der også en del høringssvar fra borgere, der var imod projektet.

Men i lokalplanen kan man ikke tage højde for religiøse forhold, for her handler det om planmæssige spørgsmål som byggeriets højde, arkitektoniske udtryk og parkeringsforhold. Morten Kabell mener da også, at københavnerne har kunnet se bort fra den religiøse debat.

- For mig har processen om den nye lokalplan vist, at københavnerne og politikerne her på Rådhuset virkelig står sammen med et brændende ønske om, at vores hovedstad skal være en rummelig og mangfoldig by, siger han.

Borgmester om manglende saltning: Nu strammer vi op
Borgmester om manglende saltning: Nu strammer vi op

LÆS OGSÅ: Holdt hemmeligt: Omar El-Hussein bar Koran på terrornat

LÆS OGSÅ: Søren Pind afviser DF's ønske om lukning af omstridt moske

LÆS OGSÅ: Frankrig lukker tredje "radikale" moské efter Paris-angreb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx