Af - 19/03-14 09:32

Homo-parade får kæmpe skralde-regningHomo-parade får kæmpe skralde-regning

Kommunens rengøring efter Pride-paraden er blevet så dyr, at det skaber økonomiske udfordringer for homo-fejringen.

storybild

Copenhagen Pride skal betale mere og mere for rengøringen. (Billede: Dresling Jens)

811 procent. Så meget er rengøringsregningen fra Københavns Kommune til homo-festivalen Copenhagen Pride steget fra 2009 til 2014.

Christiane brændt af ved homo-parade
Christiane brændt af ved homo-parade

Den hævede opkrævning kommer på trods af, at deltagerantallet på paradedagen har været stort set ens i de seneste fem år. Paradens rute har også været identisk, og festarealet på Rådhuspladsen er endda blevet mindre på grund af metrobyggeriet.

- Vi undrer os over, at regningen stiger, for vi synes ikke, vi har svinet mere år for år. Tværtimod stod vi sidste år til klokken fem om morgenen, og Rådhuspladsen så pænere ud, end på almindelige lørdage, siger Christian Knudsen, kasserer i Copenhagen Pride, som samtidig slår fast, at det er 'op ad bakke' at arrangere festivalen, fordi økonomien er presset af den store skralderegning.

BILLEDGALLERI: 100.000 glade gæster til homoparade
BILLEDGALLERI: 100.000 glade gæster til homoparade

Københavns Kommune begrunder prisstigningen med, at festivalen har fået flere gæster, og at det indkrævede beløb tidligere har været sat for lavt. Men det er forkert, mener byens Kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF):

- Jeg synes, det er et urimeligt højt beløb. Det virker næsten, som om at forvaltningen generer priden ved at skrue priserne op.

Copenhagen Pride-deltager: Putin skal trækkes i håret
Copenhagen Pride-deltager: Putin skal trækkes i håret

Copenhagen Pride får årligt bevilget cirka 150.000 af Københavns Kommune, men festivalen har nu ansøgt om yderligere 100.000, fordi rengøringsregningen 'udhuler værdien af bevillingen'. Og Carl Christian Ebbesen er klar til at åbne pengepungen:

- Jeg er klar til at sige ja. Det er en vigtig fejring for at vise, at København er en tolerant by, og for at holde fast i vores frihedsidealer i Danmark.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx