Af - 03/02-16 13:58

Færre holder ulovligt på handicappladserFærre holder ulovligt på handicappladser

Større bøder og en kampagne mod folk, der anvender falske handicapkort, har vist sig at bære frugt, lyder forklaringen på de faldende tal.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Cirka 2.400 gange måtte kommunens parkeringvagter sidste år hive bødeblokken frem over for bilejere, der enten var standset eller holdt parkeret på en handicapplads, viser tal fra Center for Parkering i Københavns Kommune.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Selv om de fleste nok vil mene, at det er 2.400 gange for meget, er der ikke desto mindre tale om et tyve procent fald sammenlignet med året forinden.

Parkeringsapp svigter. Kunderne får parkeringsbøder.
Parkeringsapp svigter. Kunderne får parkeringsbøder.

Ifølge centerchef hos Center for Parkering, Jes Øksnebjerg, skyldes en stor del af faldet, at man siden slutningen af 2014 har kørt en kampagne specifikt rettet imod folk, der anvender falske handicapkort.

- Vi så en stigning i antallet af bøder på det her område fra 2013-2014, og kunne konstatere, at kursen skulle strammes, så det blev sværere at snyde, siger Jes Øksnebjerg og tilføjer:

- Vores øgede fokus kombineret med at bødens størrelse i mellemtiden også er blevet fordoblet, har efter alt at dømme fået flere til at tænke sig om, før de vælger at holde ulovligt på en handicapplads.

Sammenligner man med det samlede antal parkeringsbøder for 2015 udgjorde bøder for standsning eller parkering eller standsning på handicapplads dog kun under én procent.

LÆS OGSÅ: Skylder 11,5 mio: Hver anden udenlandske bilist betaler ikke p-bøden

LÆS OGSÅ: Alle hader at få parkeringsbøder – også denne treårige dreng

LÆS OGSÅ: Se kortet: her falder bøderne i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx