Af - 14/01-14 16:21

Politikere mødes om 1813-redningsplanPolitikere mødes om 1813-redningsplan

Region Hovedstaden holder møde om en plan for den omstridte akuttelefon. Ventetiderne skal være væk til april.

storybild

Her til eftermiddag er der møde i Region Hovedstaden om akuttelefonen 1813. (Billede: Polfoto)

Region Hovedstadens omstridte akuttelefon 1813 skal virke til april. Det viser et mødenotat fra regionen.

Gruppeformændene for partierne i Region Hovedstaden holder her til eftermiddag møde om sagen. Mødenotatet viser ifølge Ritzau, at målet med, at 90 procent af opkaldene skal besvares inden for tre minutter, skal indføres gradvist. I februar er det inden for 10 minutter, og i marts er det inden for fem minutter.

Dut, dut, dut: Stadig massive ventetider hos 1813
Dut, dut, dut: Stadig massive ventetider hos 1813

Ifølge notatet vil der løbende blive gjort status over forløbet, og hvis målene ikke følger tidsplanen, varsles der yderligere initiativer.

På dagens møde fremlægges der fem konkrete initiativer, som skal forbedre akuttelefonen. Blandt andet skal der ansættes flere læger til 1813, ligesom bemandingen af akuttelefonen også skal justeres. Derudover skal der etableres en ringe op-funktion, hvis der er mere end 15 personer i telefonkøen. Derudover har regionen varslet en ekstern undersøgelse af akutordningen, der vil blive evalueret til august.

Akuttelefon mangler stadig læger
Akuttelefon mangler stadig læger

Region Hovedstaden overtog ved årsskiftet lægevagtsfunktionen fra de praktiserende læger i København. Fra start har der været omfattende kritik af 1813 på grund af lange ventetider for patienterne på telefonlinjen.

Det vækker harme hos Dansk Folkeparti, at akutordningen først kommer til at fungere til april.

- Man skulle faktisk nærmest tro, at der er tale om en aprilsnar. Jeg synes simpelthen, det er for ringe. Det har ingen steder hjemme, siger regionsmedlem Kenneth Kristensen til Ritzau.

Efter nye problemer: Akuttelefonen har løsning
Efter nye problemer: Akuttelefonen har løsning

Han foreslår, at man suspenderer akutordningen, indtil den fungerer. I mellemtiden må man åbne skadestuerne, så hovedstadens borgere kan søge hjælp der, indtil der ikke længere er problemer med 1813.

Men det forslag møder absolut ingen opbakning hos SF’s medlem af regionsrådet Lise Müller.

- Det er et fuldstændig vanvittigt forslag, for hvordan vil de gøre det? Vil de så få en anden ordning op at stå med nogen, som vi har opsagt? Jeg vil hellere, at vi gør denne her ordning god. Jeg har fuld tillid til, at det her nok skal blive godt, siger Lise Müller til Metroxpress og tilføjer:

DF om telefonkaos: Det er gået som vi frygtede
DF om telefonkaos: Det er gået som vi frygtede

- Opstarten for 1813 har absolut ikke været tilfredsstillende. Det har været rigtig træls, og det skal vi også kigge på. Men lige nu handler det om at få det her til at fungere, og når det er på plads, så kan vi evaluere det. Og der er jeg tilhænger af en ekstern evaluering, så vi kan se på, hvilken betydning det har haft for borgerne, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Ølbrygning gavner forholdet
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx