Af - 06/02-14 14:00; Opdateret: 06/02-14 14:33

Taxiformand: Kaos truer på ny AmagerbrogadeTaxiformand: Kaos truer på ny Amagerbrogade

Taxiturene bliver dyrere og længere på den nye Amagerbrogade, frygter taxiformand.

storybild

Taxichaufførerne i København frygter, atd et bliver både dyrere og mere tidskrævende at køre taxi på Amagerbrogade. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det kommer til at koste taxikunder både tid og penge, hvis de skal køre med hyrevogn på den nye Amagerbrogade. Det frygter Dansk Taxi Råds regionsformand i Hovedstaden, Poul-Erik Dahl fra Dantaxi. Den forestående sanering af Amagerbrogade skal medføre en mindskning af biltrafikken med op til 50 procent, og det kan medfører store udfordringer for taxierne, mener formanden.

Amagerbrogade skal forvandles til strøggade
Amagerbrogade skal forvandles til strøggade

- Jeg tror, det bliver kaos. Meldingen er, at taxierne skal vente bag busserne, når de holder ind til siden og det er en forringelse af vores service overfor kunderne. Turene bliver både dyrere og længere. Det vil også have betydning for de omkringliggende gader, for flere vil selvfølgelig forsøge at finde alternative veje, siger Poul-Erik Dahl i Dansk Taxi Råds nyhedsbrev.

Han har netop deltaget i et møde med Københavns Kommune, men her blev det ifølge Dansk Taxi Råd afvist, at der vil være særlige gunstige betingelser for taxierne på Amagerbrogade, som er en vigtig forbindelsesvej til Københavns Lufthavn i Kastrup. Poul-Erik Dahl har derfor bedt Taxinævnet for Region Hovedstaden anvise nye ruter til lufthavnen til hjælp for både chauffører og kunder.

Amagerbrogade skal forvandles til strøggade
Amagerbrogade skal forvandles til strøggade

Fornyelsen af Amagerbrogade skal give bredere fortov og cykelstier og færre biler på strækningen fra Christmas Møllers Plads til Vejlands Allé.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx