Af - 24/04-14 08:23; Opdateret: 24/04-14 10:10

Københavns Uni: Vi mangler lig at skære iKøbenhavns Uni: Vi mangler lig at skære i

Københavns Universitet mangler lig, som de studerende kan skære i.

storybild

(Arkivfoto) (Billede: Polfoto)

Har du overvejet at donere din krop til videnskaben, når du engang skal herfra? Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet mangler afdøde kroppe at skære i.

Der er nu flere unge kvinder end mænd i København
Der er nu flere unge kvinder end mænd i København

Hvert år modtager universitetet 230 afdøde kroppe, som kirurger, læger og retsmedicinere kan øve sig på. Men professor og leder af Donationsafdelingen på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Jørgen Tranum-Jensen fortæller dr.dk, at det er alt for få.

De donerede kroppe bliver blandt andet brugt til et dissektionskursus, hvor medicinstuderende lærer, hvordan menneskekroppen hænger sammen og til kirurgers efteruddannelse, hvor de øver operative indgreb. Ting, det ikke fungerer, hvis man kun har en plasticmodel af kroppen.

Madbilleder er moderne hulemalerier
Madbilleder er moderne hulemalerier

- Det skal være den ægte vare. Der er ingen bedre måde at lære anatomi på end at stå med det mellem sine hænder, siger Jørgen Tranum-Jensen.

Hvis du har lyst til at donere din krop til videnskaben understreger Jørgen Tranum-Jensen dog, at du skal gøre dig visse overvejelser på forhånd. Blandt andet er det vigtigt at informere sin familie om sin beslutning.

Langt flere tager cyklen i København
Langt flere tager cyklen i København

- De skal være fuldt indforståede med, at det kommer til at foregå på en anden måde end normalt ved bisættelsen. Vi skal have den afdøde i hænde senest fire døgn efter dødsfaldet, ellers kan donationen blive værdiløs for os på grund af naturlige nedbrydningsprocesser, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx