Af - 11/02-14 06:00; Opdateret: 11/02-14 08:29

29-årig borgmester: Har jeg nu nok erfaring til at lede 1.800 mænd?29-årig borgmester: Har jeg nu nok erfaring til at lede 1.800 mænd?

Den nu 29-årige Anna Mee Allerslev (R) satte sig i borgmesterstolen allerede som 26-årig. Selv om hun arbejder mere end de fleste på sin alder, føler hun ikke, hun går glip af noget.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Kasper Løftgaard)

- De tre første år som borgmester har jeg arbejdet rigtig meget. Der har været perioder, hvor jeg næsten ikke har lavet andet. Men selv om jeg arbejder mere end mange andre, føler jeg ikke, jeg går glip af noget, fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), da metroxpress møder hende.

For mens vi andre har studeret og haft fritidsarbejde, drukket øl, er blevet færdige med uddannelsen og har taget vores første skridt på arbejdsmarkedet, har Anna Mee Allerslev arbejdet benhårdt:

- Der er da nogen perioder, hvor det har været sindssygt hårdt, både fysisk og mental, siger hun og husker tilbage på sin første friweekend, seks uger efter hun var blevet beskæftigelses- og integrationsborgmester i 2011, og hun skulle besøge sin kæreste, der bor i London:

Her er det vigtigste for københavnerne
Her er det vigtigste for københavnerne

- Det var først, da jeg sad i flyet, jeg fandt ud af, hvor træt jeg var. Jeg sov hele vejen i flyet og i toget, og da vi skulle ud at spise og kom ind på restauranten, kunne jeg næsten ikke holde mig vågen, så jeg faldt i søvn over desserten. Og da vi så skulle hjem, så faldt jeg også i søvn i bussen. Det var min første friweekend, og jeg sov bare uafbrudt.

Selv om Anna Mee Allerslev har rigtig mange timers arbejde hver dag og kun få frie stunder, forsøger hun at få tid til at se sine venner og familie:

- Jeg er rimelig god til at samle forskellige venner på kryds og tværs, så jeg får dem set. Selv om jeg gerne ville se nogle venner og veninder mere på tomandshånd, så synes jeg, at det fungerer meget godt.

Frank Jensen missede sønnernes fødselsdage
Frank Jensen missede sønnernes fødselsdage

Alligevel ville hun gerne have mere tid:

Jeg har tit dårlig samvittighed over for mine venner og veninder, fordi jeg synes, jeg forsømmer et eller andet. Det er især mine veninder, som har fået børn, hvor jeg tit føler, jeg godt kunne hjælpe lidt mere. Det er ikke mig, der henter eller passer, for det har jeg lidt svært ved at nå.

Mens hun er ’den gamle’ med det mest ansvarsfulde job i vennekredsen, der må give afkald på middage og byture, er hun samtidig den yngste borgmester på Rådhuset:

- Jeg er vant til altid at være den yngste i arbejdssammenhænge. Jeg synes faktisk ikke, det gør en forskel. Vi joker nogle gange lidt med det, men ellers synes jeg, der er relativ stor respekt og fokus på faglighed, argumenter og sagen, frem for hvem man er, og hvor gammel man er.

Københavnere dør først
Københavnere dør først

Alligevel kan hun godt mærke, at hun nogle gange skal kæmpe lidt mere, end hvis hun havde flere år på bagen:

- Når man er en ung person og især en ung kvinde, så er spørgsmålet, om folk kan tage en seriøst. Har man nok livserfaring og arbejdsmarkedserfaring til at kunne tage store, vigtige beslutninger, er man kompetent nok til at være leder for en 1.800 mand forvaltning? Men jeg oplever kun det forbehold et splitsekund, når man så begynder at snakke og forhandle seriøst, så er det jo væk.

Til trods for at hendes unge alder nogle gange kan have visse ulemper, ser Anna Mee Allerslev også nogle klare fordele i at være i slutningen af 20’erne:

Ninna Thomsen: Det er vigtigt for mig at være en god mor
Ninna Thomsen: Det er vigtigt for mig at være en god mor

- Jeg har endnu ikke en tendens til at sige 'det plejer vi også', eller 'det kan ikke lade sig gøre, fordi det har vi prøvet'. Det, håber jeg, varer ved.

Næste gang Anna Mee Allerslev har en friweekend, skal hun til London og besøge sin kæreste.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Dansk storhold får gigant som...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
To personer anholdt efter biljagt
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx