Af - 13/04-16 08:05

Boligselskaber er skeptiske: Vi skal ikke presse beboere i arbejdeBoligselskaber er skeptiske: Vi skal ikke presse beboere i arbejde

Et boligselskab vil tage kontanthjælpen fra ledige og i stedet skaffe dem et arbejde. Dårlig ide, mener flere af Hovedstadens boligselskaber.

storybild

I et prøveprojekt vil boligselskabet Lejerbo tage kontanthjælpen fra ledige, som til gengæld får arbejde, som Lejerbo skaffer til dem. Mjølnerparken på billedet her er en del af Lejerbo. (Billede: Polfoto/Carsten Bundgaard)

Boligselskaber skal ikke agere jobformidling og bestemme over beboernes ydelser.

Sådan lyder det fra flere boligselskaber i hovedstadsområdet, som er skeptiske overfor boligselskabet Lejerbo's nye metoder til at presse beboere i arbejde. Det skriver DR P4 København.

I et prøveprojekt vil boligselskabet tage kontanthjælpen fra ledige, som til gengæld får arbejde, som Lejerbo skaffer til dem.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Blandt andet er boligselskaberne FSB, AAB og KAB kritiske. For det er at gå for langt ind over kommunens arbejde, at bestemme over beboernes jobsituation, lyder det blandt andet fra KAB.

- Der er brug for et øget kommunalt engagement, frem for, at vi som boligselskab løser jobformidlingsopgaven, siger Direktør i KAB Jens Elmelund til DR P4 København.

Psykisk syge i København venter måneder på botilbud
Psykisk syge i København venter måneder på botilbud

Jens Elmelund mener i stedet, at man skal give flere ressourcer er til de jobcentermedarbejdere, der skal løse den svære opgave med at få beboerne i boligområderne ud på arbejdsmarkedet.

- Vores anbefaling er, at der sker en massiv opgradering af den kommunale indsats på det her område. Beboerne har ikke brug for en gennemsnitlig indsats, de har brug for noget ekstraordinært, siger Jens Elmelund til DR P4 København.

23-årig mand ramt af flere skud foran sin egen opgang
23-årig mand ramt af flere skud foran sin egen opgang

LÆS OGSÅ: Rektor tager pusten fra lummer gymnasiefest med humor

LÆS OGSÅ: Hipstermægleren fra 'Hammerslag': - Så lang tid har jeg brugt på mit skæg

LÆS OGSÅ: Eurojackpot-millionær: - Jeg var et tal fra at kunne sige op

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx