Af Marc Nicholas Thygesen - 09/04-15 11:53; Opdateret: 09/04-15 12:24

Anklager om drab på åben gade: Det var likvideringAnklager om drab på åben gade: Det var likvidering

30-årig er tiltalt for drab og drabsforsøg i Herlev. Han nægter overhovedet at have været til stede.

En 30-årig mand skal torsdag forklare sig i Retten i Glostrup, hvor han af anklagemyndigheden er tiltalt for drab og drabsforsøg.

Ifølge anklageskriftet skød og dræbte den 30-årige 21-årige Ozan Özcan en tidlig aprilaften i 2014 på åben gade med en pistol, og angiveligt skulle han også have sigtet mod yderligere to personer.

Sort mand stoppet for defekt baglygte - her bliver han skudt
Sort mand stoppet for defekt baglygte - her bliver han skudt

Anklagemyndigeheden mener, at den 30-årige ville dræbe de to, men at det blev forhindret af en mand, som også var til stede i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Herlev, hvor episoden udspillede sig.

Ozan Özcan blev ramt i brystet. Han døde kort tid efter på Herlev Sygehus.

- Der er tale om et drab, jeg vil kalde en likvidering, siger anklager Natalja Lindberg torsdag formiddag under sin forelæggelse af sagen for retten.

Manden nægter sig skyldig. Ifølge hans forsvarer, advokat Merethe Stagetorn, var han slet ikke til stede under hændelsen.

Dansker under mistanke: Familie på fire slået ihjel i Spanien
Dansker under mistanke: Familie på fire slået ihjel i Spanien

Politiet er talrigt til stede i retten. I retssalen er der omkring ti uniformerede betjente, og tilhørere og pressefolk blev bedt om at gå igennem en metaldetektor, inden der blev åbnet for adgang til retssalen.

Ud over at være tiltalt for drab og drabsforsøg, er den 30-årige mand også tiltalt for at have været i besiddelse af euforiserende stoffer, heriblandt cirka 2700 gram skunk med henblik på videresalg.

Det erkender han delvist, men han påstår dog, at de 2700 gram er planteaffald fra en hashplante.

34-årig fængslet for drab på tidligere rocker-kandidat
34-årig fængslet for drab på tidligere rocker-kandidat

Ozan Özcan har tidligere været medlem af banden Værebros Hårde Kerne.

Derfor troede politiet i første omgang, at der kunne være tale om et bandeopgør, men den teori er senere blevet afkræftet.

I første omgang havde politiet foruden tiltalte yderligere en person, KAM, i kikkerten under efterforskningen. Mændene blev efterlyst, og politiet frigav billeder af de efterlyste til offentligheden.

Det viste sig senere, at KAM efter anklagemyndighedens opfattelse tværtimod forhindrede yderligere to drab, og der blev derfor kun rejst tiltale mod den ene af mændene.

I anklageskriftet lyder det, at den 30-årige sigtede mod de tiltænkte ofre, men det blev forhindret af KAM. Hvordan han forhindrede det, er endnu ikke kommet frem.

KAM skal afgive vidneforklaring senere torsdag.

Motivet skal i stedet findes i "nogle uoverensstemmelser", har politiet tidligere oplyst.

Sagen er berammet til 10. april, 15. april og 16. april, hvor der ventes at falde dom.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx