Af - 07/09-16 08:12

Overborgmester raser: Afskaf ikke i tilskuddet til byens svagesteOverborgmester raser: Afskaf ikke i tilskuddet til byens svageste

Social- og Indenrigsministeriet vil indstille to varige tilskud til afskaffelse i Københavns Kommune. Overborgmesteren frygter for byens svageste.

storybild

(Billede: Scanpix/Brian Bergmann)

Hjemløse, stofmisbrugere og prostituerede.

Det er blot nogle af dem, det vil gå ud over, hvis Social- og Indenrigsministeriets indstilling om at afskaffe to tilskud på 58 mio, går i gennem.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Det får jurist for udsatte på gaden til at rase.

- Det her er en skandale, det vil være en drastisk reduktion af, hvor mange vi kan nå at hjælpe. Vi er helt ude i, at det kan blive et spørgsmål om liv eller død. Der er jo ikke andet retshjælp for dem at gå til, siger Nanna W. Gotfredsen, leder og stifter af Gadejuristen, der tager sig af udsatte som stofmisbruger og hjemløses sager.

Særligt gør hun opmærksom på, at en by som København netop har brug for tilskuddet, da mange udsatte borgere fra andre kommuner søger dertil.

Overborgmester Frank Jensen (S) frygter også, hvad der vil ske, hvis afskaffelsen bliver godkendt.

- København tiltrækker på godt og ondt hjemløse og stofmisbrugere fra andre kommuner. Derfor er det afgørende, at Regeringen ikke med ét trækker tæppet væk under det vigtige arbejde, der kan være forskellen mellem liv og død, siger Frank Jensen (S) til metroxpress.

Hvis afskaffelsen går igennem, skal penge hentes fra en fælles satspulje. Det hævder Frank Jensen (S) vil gå ud over kommunens skoler, børnehaver og hjemmeplejen, da pengene skal hentes et sted fra.

Social- og Indenrigsministeriets indstilling om afskaffelse af tilskuddet vil blive taget op i satspuljen, som inkluderer alle partiet pånær Enhedslisten.

19-årig vandt et livs forbrug af kage og donerede alt til hjemløse
19-årig vandt et livs forbrug af kage og donerede alt til hjemløse

Nyt lovforslag: Regeringen vil kriminalisere romalejre
Nyt lovforslag: Regeringen vil kriminalisere romalejre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx