Af - 21/11-16 14:16

Utro chauffører får ultimatum: Meld jer, eller bliv fyretUtro chauffører får ultimatum: Meld jer, eller bliv fyret

Hovedstadens taxichauffører, der har tjent penge på at køre for Uber, har to uger til at erkende deres fejltagelse. Ellers kan de miste jobbet.

Bildstrecke im Grossformat »

Københavns taxichauffører har i de seneste to år ligget i krig med Uber og deres danske partnere. Frustrationen over at miste tusinder af ture har medført demoer, en database med Uber-førernes navne og endda voldssager.

Landsretten er enig: Uber er ulovlig taxikørsel
Landsretten er enig: Uber er ulovlig taxikørsel

Alligevel har fristelsen for hurtige penge fået flere taxichauffører til et melde sig til Uber. Mx har tidligere skrevet, at mindst 17 taxichauffører er blevet taget i at køre for tjenesten. Det tal er steget, oplyser Taxinævnet, der dog ikke har et klart overblik over omfanget.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men efter fredagens landsretsdom, der stadfæstede, at Uber er ulovlig, er beskeden til taxichaufførerne med hang til Uber klar: Slet appen – nu!

I seng med fjenden: 17 taxichauffører kørte for Uber
I seng med fjenden: 17 taxichauffører kørte for Uber

- Nu har vi rettens ord for, at Uber-kørsel er ulovligt og i strid med taxiloven. Taxinævnet ser alvorligt på overtrædelser af taxilovgivningen, og det er derfor ikke foreneligt med hvervet som taxichauffør at køre for Uber samtidigt, siger nævnets formand Jens Jørgen Nygaard.

Han tilbyder chaufførerne frit lejde indtil den 9. december, hvor de kan henvende sig til nævnet og dokumentere, at de har meldt sig ud. Ellers står de til at miste jobbet.

- Taxinævnet betragter det som grundlag for at tilbagekalde – eller til at nægte tilladelse til førerkort – hvis vi senere får oplysninger om, at en chauffør kører for Uber, siger Jens Jørgen Nygaard.

Vrede taxiførere kræver optrappet politiindsats mod Uber
Vrede taxiførere kræver optrappet politiindsats mod Uber

Formanden for Taxiførere i Danmark, der har ført an i konflikten mod Uber, sammenligner situationen med krig,

- Da anden verdenskrig sluttede, hvornår blev vi så venner med tyskerne igen? Det stikker lidt i to retninger, men personligt må jeg sige, at Uber har underholdt med, at det var lovligt, og flere politikere har sagt det samme, så nogen har følt sig fristede. Så jeg synes, det er fint nok, de her personer får en chance til, siger Søren H. Nicolaisen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx