Af - 28/10-14 17:27; Opdateret: 28/10-14 22:05

Galleri: Danny købte hus for at bygge BMX-bane i baghavenGalleri: Danny købte hus for at bygge BMX-bane i baghaven

En af filmene på Outdoor Moments handler om mountainbiker og BMX’er Danny Sørensen. Han var træt af at køre Sjælland rundt for at dyrke sin sport - så købte han et hus.

Bildstrecke im Grossformat »

I morgen er der premiere på et ny endags filmarrangement, der tager dig med på eventyr og action. Navnet er Outdoor Moments, og programmet programmet fokuserer på de bedste danske kortfilm inden for actionsport-genren.

Hovedpersonen i en af morgendagens film er Danny Sørensen, og du kan se ham kaste tricks og vilde hop af sig i filmen “Backyard Dirtjump”.

Planetariet fejrer 25 års-fødselsdag med filmkavalkade
Planetariet fejrer 25 års-fødselsdag med filmkavalkade

- Det er bare mig, der hygger mig lidt. Der var ikke de store planer for filmen, da vi skød den. Men måske bliver jeg lidt nervøs i morgen, når filmen skal vises, siger Danny Sørensen.

Han dukker nemlig også op til Outdoor Moments, der finder sted i Bremen Teater. Her vises “Backyard Dirtjump” sammen med ni andre kortfilm, og som navnet antyder, så foregår filmen i en baghave - Dannys baghave. Her byggede han en dirtjumpbane i 2013.

- Det er alle BMX’eres drøm at have en bane i baghaven. Jeg var i udlandet for at køre og boede bare i min bil. Da jeg kom hjem så jeg det her hus, hvor haven hældte perfekt nedad til en bane. Jeg kunne med det samme se for mig, hvordan banen skulle bygges. Efter at have talt med mine forældre, købte jeg huset, siger Danny Sørensen.

København skal være europæisk filmhovedstad
København skal være europæisk filmhovedstad

Siden sommeren har banen stået færdig, og Danny, der uddannet anlægsgartner, er slet ikke blevet træt af den 350 kvadratmeter store dirtjumpbane endnu.

- Det er stadig helt surrealistisk. Jeg har altid smidt cyklen i bilen og kørt til København eller Roskilde. Nu spiser jeg bare morgenmand, tager knæbeskyttere på og så er jeg i gang, siger Danny Sørensen, der blandt andet har bygget BMX-baner i Grønland, på Amager og Bornholm med hans firma Dirt Builders.

LÆS OGSÅ: Dansk western er inviteret til Cannes

LÆS OGSÅ: TV: Her er årets tre bedste danske reklamefilm

LÆS OGSÅ: Dansk kæmpe-succes bliver til amerikansk tv-serie

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Medarbejdere tvinges til Jylland...
bt.dk
Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx