Af - 20/03-14 14:23

Hofor gør grønt vand permanentHofor gør grønt vand permanent

Et forsøg med at farve fjernvarmevandet grønt bliver nu permanent.

storybild

(Billede: Hofor)

Samme nuance af lysende grøn som en overstregningstusch. Som et forsøg har vandet i københavnernes fjernvarmevandt har ikke været klart det sidste år. Nu bliver den grønne farve permanent.

Varmen er tilbage i rørene på Frederiksberg
Varmen er tilbage i rørene på Frederiksberg

Hofor begyndte at tilsætte et ufarligt grønt sporstof til fjernvarmevandet i København sidste forår. Når vandet er farvet, er det lettere at opdage de utætheder, der typisk opstår i varmtvandsbeholderens varmespiral, hvilket medfører, at fjernvarmevandet løber over i det varme brugsvand.

Lige nu: Ingen varme i store dele af København
Lige nu: Ingen varme i store dele af København

Med grønt vand, kan man selv se, om man har en utæthed i sin varmtvandsbeholders varmespiral, når man tænder for den varme hane.

- Vi måler kvaliteten af vores fjernvarmevand og hvor meget nyt vand, vi skal tilsætte. Over en periode kunne vi se, at tabet var øget. Det tænkte vi skyldtes mange utætte varmespiraler rundt omkring. Derfor begyndte vi at farve vandet. Uden farvestoffet kan man ikke se utætheder, for vandet ser normalt ud. Med farvestofferne bliver utæthederne afsløret, siger Jimmi Eiberg, der er projektleder hos Hofor.

VM i halvmaraton rammer: Sådan undviger du
VM i halvmaraton rammer: Sådan undviger du

Efter et år med det grønne vand, kan Hofor mærke, at de ikke, skal hælde ligeså meget nyt vand i fjernevarmevandet som tidligere.

- Det grønne vand gør det også lettere for vores driftsfolk, for nu kan de med det samme se, om en fjernvarmeledning er sprunget. På grund af succesen med projektet, har vi fået tilladelse af Embedslægen og Københavns Kommune til at gøre det farvede vand permanent” siger Jimmi Eiberg.

At der er tilsat grøn sporstof til fjernvarmevandet vil ikke berøre københavneres kolde drikkevand.

LÆS OGSÅ: Københavns gader vil vrimle med zombier

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx