Af - 31/08-16 11:17

Nabo til bilbrand: Det lød som om tredje verdenskrig var i gangNabo til bilbrand: Det lød som om tredje verdenskrig var i gang

I nat blev otte biler sat i brand i København. To af dem var på Hovmestervej i Københavns Nordvestkvarter. Beboerne er ikke overrasket.

storybild

Sorte spor og hvidt skum vidner om nattens bilbrand. (Billede: Tine Thorlin)

Afbrændt asfalt, hvidt skum og små plastikstykker er det eneste, der afslører, hvor nattens bilbrand på Hovmestervej i Københavns Nordvestkvarter har fundet sted. Den ildpåsatte bil er væk.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

17-årige Melisa er en af de beboere, der blev vækket af nattens brand:

Jeg vågner ved, at det hyler helt sindssygt. Det lød som om, der var ved at starte en tredje verdenskrig.

Sammen med en veninde gik hun hen til vinduet og kiggede ned på gaden, hvor hun først troede, det havde sneet, fordi der lå en masse hvidt skum på vejen. De to piger vælger at ringe til alarmcentralen, og mens de har dem i røret kommer politiet til gaden.

Politi om bilbrande: Ring for guds skyld, hvis du ser noget mistænkeligt
Politi om bilbrande: Ring for guds skyld, hvis du ser noget mistænkeligt

- Der står fire betjente omkring bilen. Jeg kunne ikke se noget ild, bare høre en høj hylelyd. Jeg troede, det var terror og der var en bombe i bilen.

Dagen derpå har bilbranden dog ikke sat dybere spor hos den unge pige:

- Det er bare en del af at bo i København.

Samme svar får metroxpress fra de andre beboere, vi taler med. Ingen er overrasket over, at det er sket, for de er vant til problemer i gaden. De fortæller om indbrud, unge der generer beboerne, bilræs om natten og hashrygning i kældrene.

- I dag har man låse på alle døre, det havde man ikke før i tiden, fortæller en mandlig beboer, der ikke vil have sit navn i avisen af frygt for at blive genkendt. Sådan reagerer de fleste af dem, vi taler med.

Manden vågnede af nattens brand og troede først, det var fjernsynet, men så kiggede han ud af vinduet og så politiet på gaden. Hylelyden stoppede, da en anden mand kom ned til bilen, forklarer han, og så gik han i seng igen.

Nu igen: Påsatte brande går ud over otte biler
Nu igen: Påsatte brande går ud over otte biler

Helene, en ældre kvindelig beboer, læste først om bilbrandene på tekst-tv om morgenen. Det undrer hende, at hun ikke vågnede af det, men ellers tænker hun ikke så meget over det:

- Det er lidt ærgerligt, at det er kommet til vejen, men jeg tager det ikke så tungt. Der sker værre ting ude i verden.

Bilpyroman slår til mod seks biler i København
Bilpyroman slår til mod seks biler i København

25-årige Kevin har boet på Hovmestervej i seks år. Han hørte ikke nattens brand, men har fulgt med i nyhederne og hørt om brandene i Sverige og nu København. Derfor havde han nærmest også forventet, at det ville komme til hans gade:

Vi har andre problemer, så det at der bliver brændt biler af, er bare et nyt element. Jeg er mere overrasket over, at de ikke har brændt flere biler af.

Ved du noget eller har du været vidne til nogle af nattens bilbrande? Så tip os på ttt@mx.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx