02/09-13 13:58

Ansatte fik deres vilje i lufthavnenAnsatte fik deres vilje i lufthavnen

Ledelsen i Københavns Lufthavn laver nu vagtplanen om for 150 ansatte i sikkerhedskontrollen. Strejken er slut

storybild

Mens personalet nægtede at arbejde, måtte de rejsende vente (Billede: Polfoto)

Københavns Lufthavn blev lammet mandag morgen, da sikkerhedskontrollen var lukket, fordi de ansatte strejkede. Men de ansatte er på plads igen efter et fire timers langt møde mellem tillidsfolkene og ledelsen.

På mødet blev man ifølge en af tillidsfolkene for de ansatte i Security, Ulla Thygesen, enige om tre ting, der fik de strejkende tilbage på jobbet.

- Den ene er, at samarbejdet skal eksistere. Nummer to er, at vi har fået en garanti for, at ikke alle i Security skal ned og arbejde otte timer, men kan blive på 12 timer, siger tillidsmanden til Ritzau.

- Og nummer tre er, at man går ind hos hver enkelt og justerer turnus tilbage til et normalt fridagsmønster igen, siger hun.

Strejken i sikkerhedskontrollen betød, at de rejsende i lufthavnen ikke kunne komme ud til deres fly.

- Medarbejderne valgte at nedlægge arbejdet, fordi de har fået voldsomme ændringer i deres turnusordninger for vinterhalvåret, siger Ulla Thygesen.

- Normalt samarbejder ledelsen og tillidsfolkene om vagtskemaerne. Men denne her gang har man bare valgt at lave nogle ændringer uden om det samarbejde. Og det har betydet, at cirka 150 medarbejdere er berørt af de ændringer, siger hun.

Problemet med den turnusordning, som ledelsen præsenterede de ansatte for i sidste uge, var, at omkring 150 ansatte gik fra 12-timers-vagter til arbejdsdage på otte timer. Og det betød, at rigtig mange kom til at arbejde flere dage end tidligere.

- Det var der stor utilfredshed med, da de berørte ville få fridage her og der, så det ikke hang sammen med familielivet, påpeger Ulla Thygesen.

Strejken mandag morgen var overenskomststridig. Og Ulla Thygesen forventer ikke, at der kommer nye strejker på grund af vagtplanerne.

- For vi forventer, at ledelsen rent faktisk samarbejder med de valgte tillidsfolk, som er medarbejdernes talerør, siger tillidsmanden.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LA-ordfører: Hash er lovligt om 5-6 år
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Fik hjertestop i politiets varetægt:...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx