Af - 03/02-16 09:14

Nu må københavnerne huse flygtninge derhjemmeNu må københavnerne huse flygtninge derhjemme

I København har man vedtaget et forslag, der gør det muligt for flygtninge at bo hos helt almindelige borgere. Det skal løse problemet med manglende boliger.

storybild

I København får borgerne nu mulighed for at lade flygtninge flytte ind. (Billede: Polfoto/Christensen Casper Holmenlund/Arkiv)

København mangler i forvejen billige boliger til blandt andet studerende, og derfor har kommunen svært ved at finde permanent tag over hovedet til de 335 flygtninge, som skal huses i 2016.

Derfor foreslog sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), at københavnerne skulle have tilladelse til at lade flygtninge flytte ind, og det forslag blev vedtaget tirsdag eftermiddag, og det vækker glæde hos Ninna Thomsen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Vi mangler boliger, og samtidig vil mange københavnere gerne hjælpe med at tage godt imod flygtningene. Så i mine øjne er det helt oplagt, at vi giver de borgere, som vil leje et værelse eller en lejlighed ud, mulighed for at give en hjælpende hånd, siger hun.

S: Flygtninge skal straks i job - selv om de ikke kan dansk
S: Flygtninge skal straks i job - selv om de ikke kan dansk

Det var kommunens økonomiudvalg, der vedtog ordningen, som går under navnet 'Hus en flygtning'. Den vending har de blandt andet stjålet fra Aarhus, hvor kommunen for et halvt år siden startede ordningen.

Helt konkret går 'Hus en flygtning' ud på, at almindelige københavnere fremover kan leje tomme værelse eller hele lejligheder ud til flygtninge. Ifølge sundheds- og omsorgsborgmesteren er det godt for integrationen.

- Ved at lade københavnerne bidrage mindsker vi behovet for midlertidige boliger i for eksempel gamle kontorbygninger. Samtidig hjælper det til, at alle flygtninge ikke bor ét sted i byen, men i stedet rundt om i hele kommunen og tæt på almindelige københavnere, siger Ninna Thomsen.

Medie: Løkke afviser Støjbergs integrationsoplæg
Medie: Løkke afviser Støjbergs integrationsoplæg

Men en ting er integrationen - noget andet er københavns generelle boligmangel på især billige boliger. Her er ordningen også med til at hjælpe, hvis den altså bliver en succes.

- Hvis der ikke er permanente boliger til flygtninge, kommer de øverst på ventelisterne til en almen lejebolig, og det vil gå ud over andre borgere. Så vi sikrer samtidig, at familier i akut bolignød ikke bliver rykket ned på ventelisten til en almen bolig, siger Ninna Thomsen.

Bedrager tjente på falsk indsamling til flygtninge
Bedrager tjente på falsk indsamling til flygtninge


LÆS OGSÅ: 62.000 flygtninge ankom til Grækenland i januar

LÆS OGSÅ: Kommuner siger nej til tvungne sundhedstjek af flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx