Af - 15/09-14 12:25

Kært: Ny flodhesteunge i Københavns ZooKært: Ny flodhesteunge i Københavns Zoo

En ny flodhesteunge er kommet til verden i Zoologisk Have i København.

storybild

Den nyfødte unge kan endnu ikke svømme og går derfor alene med sin mor, der skal lære den at klare sig på dybt vand. (Billede: Zoo)

En lille ny flodhest er kommet til verden i Zoo. Den nyfødte flodhest, der har en fødselsvægt på cirka 30 kilo, kom til verden torsdag aften i Flodhestehuset. Ungen går nu alene sammen med sin mor, men vil kunne ses i Flodhestehuset om cirka to uger.

Det betød Marius' død for besøgstallet i Zoo
Det betød Marius' død for besøgstallet i Zoo

- Den skal lige lære at gebærde sig i vand først. Flodhesteunger kan ikke svømme fra fødslen, men synker til bunds som sten. Så nu skal moderen lige have ro til at lære den at svømme, og når dyrepasserne synes, at der er styr på det, så kommer den over i Flodhestehuset. Men det kan være, at det går hurtigere, for det er en stærk lille han, der er fuld af gå-på-mod, fortæller chefdyrlæge i Zoo Carsten Grøndahl, der har helbredstjekket den nyfødte flodhest, til metroxpress.

Han sørgede også for, at ungens temmelig lange navlestreng blev klippet, og at den fik indsat en chip, der fungerer som en slags personnummer med oplysninger om dyret.

Zoos isbjørne er udmattede efter en uges parring
Zoos isbjørne er udmattede efter en uges parring

Selv om ungen vejer 30 kilo, er det ifølge dyrlægen ofte en ukompliceret fødsel for moderen, der i dette tilfælde 1,8 ton. Moderen er 27 år, og det er hendes tredje unge i København Zoo.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx