Af - 09/06-16 06:07

Danmarks første velkomsthus for flygtninge åbner i dagDanmarks første velkomsthus for flygtninge åbner i dag

Et velkomsthus med cykelværksted, jobværksted og ungdomscafé drevet af frivillige skal give flygtninge i København en god start.

Bildstrecke im Grossformat »

Ottiliavej, hvor velkomsthuset ligger, fungerer også som midlertidig indkvartering for Københavns nye flygtninge. Sådan så det ud, da de første blev modtaget den 1. maj.

Danmarks første velkomsthus for flygtninge slår i dag dørene op på Ottiliavej i Valby. Københavns Kommune opstiller rammerne for huset, der er støttet af Tuborgfondet, mens frivillige står for aktiviteterne.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

På nuværende tidspunkt er en ungdomscafé, et cykelværksted, en genbrugsbutik og et jobværksted allerede stablet på benene.

Ung flygtning budt velkommen: Det betyder meget, at der er kommet så mange
Ung flygtning budt velkommen: Det betyder meget, at der er kommet så mange

Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) har længe ønsket sådan et hus i København og utrolig glad for, at det er lykkedes, og at det er sket i samarbejde med de frivillige, der har været med inde over processen fra start. Borgmesteren siger:

De frivillige bidrager til den ægte integration. De giver flygtningene oplevelsen af at være dansk og at være en del af et fællesskab. Men det er vigtigt, at de har rammerne til det, og det får de med velkomsthuset.

Ny hjemmeside skal gøre det lettere at hjælpe flygtninge
Ny hjemmeside skal gøre det lettere at hjælpe flygtninge

Admin i Venligboerne Louise Dalsgaard siger, at alle glæder sig til at komme i gang, men det er vigtigt, at aktiviteterne foregår ud fra Venligboernes værdier:

- Det vigtigste for os er, at det er ligeværdigt samarbejde, og at flygtningene bliver inddraget i alle projekterne.

Alex byder flygtninge velkommen: Det er vigtigt
Alex byder flygtninge velkommen: Det er vigtigt

Hun fortæller, at opbakningen til projektet har været helt enorm.

- Der er rigtig mange, der gerne vil være en del af det fællesskab, vi er ved at bygge derude. Men vi har altid brug for nye venner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx