Af - 20/12-16 09:22

Børnefamilie bor i lejlighed med skimmelsvamp: - Vi er bangeBørnefamilie bor i lejlighed med skimmelsvamp: - Vi er bange

For to år siden blev en familie genhuset, fordi lejligheden var fuld af skimmelsvamp. Nu er en ny familie flyttet ind, og et firma mener, at der stadig kan være skimmelsvamp

- Jeg ved ikke, om mine børn kan blive syge. Vi er bange, siger Kim Jørgensen, der lige nu bor i en lejlighed på Amager med sin kone og sine to børn. En lejlighed, som firmaet Rent Indeklima stadig mener er ramt af skimmelsvamp.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Det er på trods af, at metroxpress i 2014 skrev historien Familie med små har boet i dette skimmelhelvede i årevis om selvsamme lejlighed.

- Ingen bør opholde sig i lejligheden uden åndedrætsværn, lød det i 2014 i en rapport fra firmaet Rent Indeklima.

Andelsforeningen fik et lån på 400.000 fra kommunen til at give de to lejligheder, der var ramt, den behandling der skulle til. Firmaet Rent Indeklima mener ikke, at det er blevet behandlet korrekt. Alligevel skriver andelsforeningen og kommunen, at boligen er klar til beboelse.

- Der er jo ikke nogen, der lytter til mig. Jeg bliver ignoreret og afvist lige meget, hvor jeg går hen, siger Kim Jørgensen.

I stedet for den behandling Rent Indeklima i første omgang anbefalede, viser en rapport fra 2015, at lejligheden er blevet rengjort med skimmelsvampdræbende middel. Det kritiserer Rent Indeklima.

- Man kan godt skjule det, men så er det bare noget, der kommer ned i lungerne med giftige proteinsporer, siger direktør i Rent Indeklima, Carsten Knudsen, der siger, at man kan se fugt og skimmel i loftet.

Kim Jørgensen er bange.

- Jeg håber bare, min familie er okay, siger han og fortsætter:

- Lige nu er vi i december måned. Jeg har købt en lille ovn, der kan stå på bordet. Den kan vi jo ikke lave flæskesteg i. Det kunne være meget rart med noget andet end et campingkøkken, så vi kunne holde jul med børnene.

Andelsforeningen afviser kritikken
Sagen om lejligheden er gået i stå. Familien føler sig ignoreret og afvist, og kommunen vil undersøge sagen.

De 400.000 kroner, Andelsforeningen A/B Amagerbro lånte i 2015, blev ikke brugt allesammen, fordi der ifølge formanden ikke var behov for det.

- Vi har en rapport om, at den er renoveret, siger formand Jesper Mynchau og afviser, at der kan være noget galt.

- Så er vi ude i, at firmaerne er uenige, siger han.

Rent Indeklima mener ikke, at skimmelsvampen er behandlet korrekt. De foreslår en ny test.

- Så synes jeg, at beboeren skal tage kontakt til det firma og betale for en ny test af lejligheden. Det må være andelshaveren, der skal sætte det i værk.

Metroxpress har kontaktet Københavns Kommune for at få en kommentar fra formand for Boligkommissionen, Morten Kabell (EL). Det har ikke været muligt mandag. Kommunen undersøger sagen, og de siger, at det er nødsaget til at besigtige lejligheden.

Ekspert: Derfor må du IKKE sætte vinduet på klem om morgenen
Ekspert: Derfor må du IKKE sætte vinduet på klem om morgenen

Fødevarestyrelsen advarer: Dennne mayonnaise skal du IKKE spise
Fødevarestyrelsen advarer: Dennne mayonnaise skal du IKKE spise

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx