Af - 16/09-14 11:31; Opdateret: 16/09-14 17:12

Kød-hygiejnen sejler i NyhavnKød-hygiejnen sejler i Nyhavn

Det kniber fortsat med fødevaresikkerheden i et landets mest populære turistmål Nyhavn. Fødevarestyrelsen har igen være forbi og fundet klamme ting.

storybild

(Billede: Polfoto)

Forrige uge blev det afsløret, at kokken på Nyhavnskroen i Nyhavn gennem fire timer havde forsøgt at nedkøle flæskesteg ved stuetemperatur, hvilket er umuligt, og i øvrigt uforsvarligt, da bakterier kan trives, når kød ikke nedkøles hurtigt nok.

Det skulle have været på køl med det samme.

Helt gal var den også med nogle hakkebøffer, som havde overskredet sidste holdbarhedsdato og som 'fremstod med grålig farve og sur lugt', skriver Fødevarestyrelsen, som gav restauranten en bidende rasende smiley.

Også andre steder har fået kritik, og samlet ser klarer Nyhavs restauranter sig ringere end landsgennemsnittet, når Fødevarestyrelsen kommer på besøg, viser metroxpress' optælling.

I en Nyhavn-restaurant få meter fra Nyhavnskroen stod en køkkenmedarbejder eksempelvis og formede hakkebøffer med de bare hænder.

- Men hænderne blev efterfølgende kun skyllet med vand, står der i kontrolrapport.

Her blev der optøet kølepligtigt mad ved stuetemperatur – her kylling og fiskefilet.

Et tredje sted skulle køkkenpersonalet gå ud på toilettet og vaske hænder i koldt vand, selv om der burde være lunt vand i en håndvask i køkkenet.

Nyhavnskroen direktør Linda Christina Joost vil ikke udtale sig ud over at forsikre om, at kødet ikke nåede at blive serveret for gæsterne.

Selv om Nyhavns restauranter klarer sig lidt ringere end landsgennemsnittet, klarer de sig bedre end for godt et år siden, da eksperter i metroxpress kaldte tilstandende for 'et sundhedsfarligt griseri' der truede turismen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx