Af Marc Nicholas Thygesen - 19/06-15 11:27; Opdateret: 19/06-15 11:50

Pusher Street: Landsret beklager lang ventetidPusher Street: Landsret beklager lang ventetid

Stor pukkel af sager i Østre Landsret gør, at mange tiltalte i hashsager først får dom i sommeren 2016.

storybild

(Billede: Polfoto/DRESLING JENS)

De tiltalte i det store sagskompleks om salg af hash i Pusher Street i Christiania må vente i mange måneder, før de får den endelige dom i Østre Landsret.

Pusher Street: Tiltalte må vente længe på dom
Pusher Street: Tiltalte må vente længe på dom

I flere af sagerne forventes landsretten først at kunne afsige dom i sommeren 2016.

Nogle af forsvarerne ærgrer sig over den lange ventetid. Og præsidenten i Østre Landsret er på samme linje.

- Det havde været ønskeligt, hvis landsretten havde kunnet tilbyde flere ledige dage i 2015 til afvikling af disse og en række andre hastende sager, skriver retspræsident Bent Carlsen i en mail til Ritzau.

Råb om terror skal behandles af landsretten
Råb om terror skal behandles af landsretten

Men på grund af sagskompleksets størrelse og landsrettens nuværende berammelsestid har det desværre ikke været muligt, fortsætter han.

I sig selv kan ventetiden være skadelig, har for eksempel advokat Helle Lokdam, der er forsvarer for en af de mange tiltalte, sagt.

- Mulighederne for resocialisering bliver forringet. Den lange ventetid kan virke ødelæggende for manges fremtid, når det gælder job og uddannelse. Og det bekymrer mig, siger Helle Lokdam.

Landsretten holder fast i straf til svensk superhacker
Landsretten holder fast i straf til svensk superhacker

En anden advokat, Janus Malcolm Pedersen, har gjort opmærksom på, at meningen med at føre straffesager delvist forsvinder, hvis der går for lang tid fra gerning til dom.

Komplekset drejer sig om de mange mennesker, der blev anholdt i marts 2014 og sigtet for at have deltaget i organiseret salg af hash fra boder i Pusher Street.

Byretten afsagde dom i seks sager fra januar til marts i år. Flertallet af de dømte har anket til landsretten.

En enkelt sag indledes fra september. En anden begynder til januar, mens tre først kan gå i gang i marts næste år. Den sidste indledes endnu senere, nemlig i august 2016.

Forklaringen er landsrettens pukkel af sager, oplyser retspræsident Bent Carlsen. I alt er der afsat 207 retsdage til Pusher Street-sagerne, tilføjer han. Hver af de seks sager vedrører mellem 3 og 15 tiltalte.

Et af de afgørende spørgsmål i sagerne er, om de tiltalte kan gøres ansvarlig for hashsalg også på dage, hvor de ikke var til stede i boderne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx