Af - 26/09-13 11:40; Opdateret: 26/09-13 11:53

Metrosag skal afgøres af historisk nævnMetrosag skal afgøres af historisk nævn

To højesteretsdommere skal være med til at afgøre klagesagen om metrobyggeriet ved Marmorkirken. Det særlige nævn har aldrig været brugt før.

storybild

Klagerne over støj fra metrobyggeriet ved Marmorkirken får nu Natur- og Miljøklagenævnet til at nedsætte et særligt nævn til at afgøre sagen. (Billede: Polfoto/Jacob Ehrbahn)

Klagerne over støj fra metrobyggeriet ved Marmorkirken i Indre By skal nu afgøres af et særligt nævn, hvor blandt andet to højesteretsdommere skal være med til at fælde afgørelse i sagen. Det har Natur- og Miljøklagenævnet besluttet, og det er første gang i historien, at klagenævnet benytter sig af muligheden for at nedsætte et såkaldt kombinationsnævn.

- Marmorkirken er en ganske særlig sag, som både har elementer af almen, samfundsmæssig betydning og en række meget tekniske problemstillinger. Derfor bør den afgøres af et nævn, hvor der ud over nævnsmedlemmer med teknisk baggrund også er såkaldt ‘læge medlemmer’, altså nævnsmedlemmer, der er udpeget til at varetage samfundsmæssige interesser, siger Pernille Christensen i en skriftlig udtalelse.

LÆS OGSÅ: Metrobyggeri ved Marmorkirken stopper nu

Det betyder med andre ord, at to højesteretsdommere og en række politisk udpegede nævnsmedlemmer sammen med de sagkyndige nævnsmedlemmer skal være med til at træffe afgørelse i klagesagen fra naboerne til metrobyggeriet ved Marmorkirken.

Sagen behandles på et møde den 7. oktober. Herefter gennemføres der en høringsrunde, før den endelige afgørelse kan træffes.

- Vi er så langt i behandlingen af marmorkirkesagen nu, at vi fokuserer på kerneindholdet, det vil sige, hvor meget må byggepladsen støje og hvornår. Først efter nævnsmødet vil vi kunne sige noget om, hvorvidt spørgsmålet om opsættende virkning stadig er aktuelt, siger Pernille Christensen.

Siden den 31. juli har Metroselskabet ikke arbejdet efter klokken 18 ved Marmorkirken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Go' Morgen Danmark-vært har solgt...
bt.dk
Motorcyklist og bilist i voldsom...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx