Af - 02/10-14 18:50

New York Times hyper København: Det skal du se på en weekendNew York Times hyper København: Det skal du se på en weekend

New York Times’ to do-liste er lang for en 36 timer lang weekend i København. Se om du er enig i deres valg.

storybild

Kødbyens gallerier bliver fremhævet af New York Time si en ny rejseguide til København. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Nordisk mad, cykelbroer og dansk design. Amerikanerne er vilde med København og placerer igen og igen vores hovedstad højt - hvis ikke helt i top - på ranglister over grønne, sunde og trendy byer på verdenskortet.

Nu er New York Times på banen med en
spritny weekend-rejseguide til København.

Det københavnske køkken er igen i fokus, men især byens kreative og kunstneriske livsstil får også en en anbefaling med på vejen i weekendguiden, der anbefaler 12 ‘things to do’ på 36 timer..

Læs med her og se, om du er enig i deres valg af hotteste ‘things to do’ i byen - og om du overhovedet vil kunne nå sådan en hæsblæsende tur rundt i byen.


Fredag

1: Klokken 16: Dansk Design
Dansk design, kunsthåndværk og interør findes i stor stil i små butikker omkring Gammel Kongevej og Værnedamsvej. Her anbefales konceptbutikkerne Black, Mumuland, Dora og Playtime Concept Store.

2: Klokken 19: Kulinarisk kongeligt
Mens Noma efterhånden er fast indslag i internationale omtaler af København, giver New York Times et bud på en mulig arvtager til Københavns kulinariske trone. Her peger pilen på Amass Restaurant på Refshalevej.

3: Klokken 23: Nørrebro by night
Fremtidens øl i København tilhører ifølge New York Times mikrobryggerierne, og her skal man til Nørrebro og et smut på Ølsnedkeren og Mikkeller & Friends for at smage det nye København.

Lørdag

4: Klokken 9.30: Spadseretur i Frederiksberg Have
En spadseretur i Frederiksberg Have med det gule slot på toppen af bakken, et kig til Zoologisk Haves elefanter og lokale indslag som havens suttetræ giver den gamle kongelige have en plads på rejseprogrammet.

5: Klokken 11: Undergrundkunst
Naboparken Søndermarken er med de gamle restaurerede cisterner også rykket ind på aktivitetsplanen.

6: Klokken 13: Smørrebrødsfrokost
En moderne tilgang til det klassiske smørrebrød skal man en tur forbi Almanak hos The Standard på Havnegade for at få fingrene i. Kombinationen af det særlige danske rugbrød og den mintgrønne Art Deco-bygning med udsigt over havnen giver en opadvendt tommelfinger hos New York Times.

7: Klokken 15: Kunst og kultur i Kødbyen
Kødbyen er bedst kendt for sit trendy natteliv, men områdets gallerier, der udstiller i de gamle, rå industrilokaler, gør den værd at besøge om eftermiddagen. Her tippes der til Gallery Poulsen, V1 Gallery og Galleri Bo Bjerggaard.

8: Klokken 19: Downtown dinner
Endnu en gang lader New York Times anbefalingen gå en anden vej end til Noma. Denne gang til Bror, hvis indehavere godt nok begge har en fortid på Noma.

9: Klokken 22: Tid til cocktails
Københavns cocktailkultur er ifølge avisen blandt Europas bedste. Lidkoeb, der som bekendt holder til i en baggård på Vesterbrogade, får ros for sine daiquiris og indretning med læderstole og ildsted. Mikkellers Mikropolis-bar på samme gade sniger sig også med i guiden, og det samme gør The Barking Dog i Sankt Hans Gade på Nørrebro.

Søndag

10: Klokken 11: Morgenmarked
Torvehallerne indtager det 10. punkt på New York Times ‘to do’-liste, og her udpeges Coffe Collective som et foretrukkent sted at indtage dagens første kop mokka. Café Rosa, Il Fornaio og Arla Unika indtager også listen.

11: Klokken 12:30: Til vands
Så er det tid til at komme væk fra alle cyklisterne i de københavnske gader og i stedet komme en tur til vandet. Her anbefales en tur til Copenhagen Cable Park med vandski og wakeboards i byens havn.

12: Klokken 15: Kunst ved vandet
Så rykker turen nordpå til Louisiana, der fremhæves for sin moderne arkitektur og det omkringliggende landskab.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx