Af Heidi Petersen - 10/05-17 10:27

Politi sætter betonklodser op foran københavnsk vartegnPoliti sætter betonklodser op foran københavnsk vartegn

Tirsdag satte politiet nye betonklodser op i Nyhavn. Formålet er at forhindre ’onde hensigter’, forklarer ledende politiinspektør i Københavns Politi, Peter Dahl.

storybild

Indkørslen til Nyhavn i København er blevet terrorsikret med ekstra store betonafspærringer for at forhindre terrorangreb med lastbiler. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

»Vi ved godt, at flere ingeniører og andre har kritiseret, at de ikke vil kunne tilbageholde en eventuel terrorist med høj fart. Men vi har ikke et ønske om at afspærre indre by. Vi har et ønske om at lave nogle foranstaltninger, der kan gøre, at man sætter hastigheden ned. Hvis man har en ond hensigt, så bliver man i hvert fald bremset. Det vil give folk muligheden for at komme til og politiet i at komme frem,« siger han om de nye afspærringer.

De første betonklodser blev sat op centrale steder i København, efter en terrorist påkørte en menneskemængde ved et julemarked i Berlin i december sidste år. Blandt andet ved Strøget og indgangene ved Tivoli i København.

Betonklodserne bliver sat op, fordi der med sommeren og det bedre vejr automatisk følger flere mennesker i bybilledet. Peter Dahl oplyser desuden til MX, at der med betonklodserne følger en større tilstedeværelse af politiet generelt i København.

LÆS OGSÅ: STÆRKE BILLEDER: Kunstner udstiller, hvorfor holocaust-selfies er latterlige

LÆS OGSÅ: Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har aldrig smagt et æg: Derfor er...
bt.dk
Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx