Af - 01/06-16 18:55

Qvortrup: Gratis omgang for Lars Løkke RasmussenQvortrup: Gratis omgang for Lars Løkke Rasmussen

Efteråret bliver knald eller fald for regeringen, lyder vurderingen.

storybild

(Billede: Liselotte Sabroe)

Under dagens afslutningsdebat i Folketinget var statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke sen til at erklære regeringens første år for en succes ud fra de fire kriterier, han selv satte op, da han satte sig i stolen som statsminister sidste sommer.

- På alle fire områder er vi nu - under et år efter - nået et stykke af vejen, lød det fra Lars Løkke Rasmussen under Folketingets afslutningsdebat.

Kommentator om afslutningsdebat: Det er otte mod én
Kommentator om afslutningsdebat: Det er otte mod én

Men det er en gratis omgang at udråbe sig sig selv som en succes set ud fra regeringens resultater det første år, lyder vurderingen fra politisk kommentator Henrik Qvortrup.

- Nu er der det karakteristiske ved Lars Løkke Rasmussen, at den målestok han stiller op for sig selv er meget elastisk, og så er det jo altid nemt, når man selv får lov til at definere, hvilke succeskriterier man skal leve op til, siger Henrik Qvortrup til Metroxpress.

- Jeg tror, der er mange, som mener, at der er rimelig lang afstand mellem det han sagde han ville, og det han rent faktisk gjorde, siger Henrik Qvortrup

S mener ikke Løkke har opfyldt et eneste mål
S mener ikke Løkke har opfyldt et eneste mål

Men selvom det er en billig omgang at rose sig selv, så fortjener Lars Løkke Rasmussen og regeringen stadig en vis anerkendelse for at overleve et år som en af de svageste mindretalsregeringer i nyere tid.

Men netop svagheden gør, at han går et hårdt efterår i møde, hvor han kan blive tvunget til at bede om hjælp hos sine politiske modstandere hos Socialdemokraterne.

S og V udkæmper krig om at tolke tal korrekt
S og V udkæmper krig om at tolke tal korrekt

- Der kommer et politisk efterår, der er knald eller fald for Lars Løkke Rasmussen og regeringen. Han har selv lagt op til nogle skatteforhandlinger, der er sværere, end han i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, og her kan Socialdemokraterne vise sig, at være hans eneste redning, lyder vurderingen fra Henrik Qvortrup.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx