Af - 01/05-16 19:42

Q: Fælledparken fik Mette F til at fremstå som en ægte lederQ: Fælledparken fik Mette F til at fremstå som en ægte leder

Mette Frederiksen formåede for første gang siden valget at markere sin autoritet som leder, mener Metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Mette Frederiksen under sin 1. maj tale i Fælledparken tidligere i dag. (Billede: Scanpix)

Det var ikke kun klassiske socialdemokratiske takter som social ulighed, kampen mod skattely og offentlige nedskæringer, der blev slået an, da Mette Frederiksen i dag gik på talerstolen i Fælledparken og gav sin første tale som socialdemokratisk formand.

Mette F.: Løkke og DF splitter Danmark
Mette F.: Løkke og DF splitter Danmark

Med sin tale formåede Mette Frederiksen også for første gang siden sidste valg at lægge klar luft til sine politiske modstandere og markere sin autoritet som socialdemokratisk leder.

Sådan lyder vurderingen fra Metroxpress’ politiske kommentator, Henrik Qvortrup,

- Når jeg tænker godt efter, er det første gang siden valget, at jeg oplever hende fremstå som socialdemokratisk leder, Noget af det, jeg personligt har undret mig over, er, at Mette Frederiksen som leder af oppositionen ikke har investeret mere energi i at lægge luft til regeringen og Lars Løkke Rasmussen samt DF og Kristian Thuelsen Dahl. Men det synes jeg i høj grad, hun gjorde her, siger Henrik Qvortrup.

Mette F. får ros: Hun er stærkere end Thorning
Mette F. får ros: Hun er stærkere end Thorning

Han mener, at Mette Frederiksen i højere grad burde udnytte, at hun i modsætning til sin forgænger Helle Thorning Schmidt har en større autoritet i det klassiske socialdemokratiske bagland.

- Det var som om, Thorning altid skulle bevise, at hun var en ægte socialdemokrat over for baglandet. Det skal Mette Frederiksen ikke. Hun har en meget mere naturlig autoritet. Og når hun udnytter den, som hun gjorde i sin tale, så er det, hun når ud til nogle af de her vælgere, der historisk set har ligget og cirkuleret mellem Venstre, DF og hendes eget parti, siger han.

LÆS OGSÅ: Kommentator om 1. maj: Mette F. er hårdere end Thorning

LÆS OGSÅ: Mette F. bruger 1. maj til kampen mod skattesnyd

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen lægger afstand til reformiveren

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx