Af Andreas Karker - 19/11-17 16:35

Legendarisk tv-vært stiller op til valget: 'Jeg udnytter skånsesløst, at jeg er kendt'Legendarisk tv-vært stiller op til valget: 'Jeg udnytter skånsesløst, at jeg er kendt'

Ole Stephensen stiller op til kommunalvalget, oplyser han.

storybild

Vælgermøde på Diligensen i Gentofte. Ole Stephensen (konservative) (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

»Jeg udnytter skånsesløst at jeg er kendt fra tv - det får jeg i hvert fald at vide,« siger Ole Stephensen med et stort grin, og hiver i fadølshåndtaget.

Der er kendisser og så er der super-kendisser. Ole Stephensen er nok den sidste slags. Folk husker stadig Eleva2ren og Walter og Carlo. Ole Stephensen er kendt af alle voksne danskere, selv om det er ti år siden, han har været i tv.

Rundt omkring i baren på Dilligencen i Gentofte ligger hans valgmateriale.

»Stem personligt på nr. 23 på liste C,« står der.

Man skal virkelig stemme personligt, hvis han skal blive valgt med et udgangspunkt som nr. sjok på den konservative liste. Det kan godt lade sig gøre, men det bliver nok lige til øllet.

»Folk ved godt, hvem jeg er. Det kan godt ærgre lidt, at de ikke stemmer på mig pga. hvad jeg mener, men pga. hvem jeg er. Men det er klart, jeg får en masse ekstra stemmer i forhold til en kandidat, der er mindre kendt, men måske er bedre inde i stoffet. Og det er da ikke helt fair. Værs'go, en stor fadøl,« siger han og langer en fadbamse over disken.

Han er bartender for en dag sammen med to andre politikere fra Socialdemokratiet og Radikale. Konceptet er hugget fra Toga Vinstue i København, hvor der jævnligt står politikere i baren. Dilligencen i Gentofte ligner et typisk wild-west værtshus som man ser det overalt i landet. Men hvor der andre steder er øretæver i luften, er omgangstonen her meget høfligere.

»Ole Stephensen er et godt menneske. Det kan man se på hans mave,« lyder det fra en af værtshusgæsterne med en diktion, der minder meget om Fritz fra Rytteriet.

Han er nu også på vej væk fra Konservative, som har regeret Gentofte i årtier. Han har ikke meget fidus til den regerende borgmester Hans Toft (K).

»Der var bedre styr på det under Jørgen Gotfredsen. Nu stemmer vi på Nye Borgerlige,« meddeler han.

Man skal dog noget tilbage i tiden, for at finde den periode, hvor der »var styr på det«. Jørgen Gotfredsen (K) styrede Gentofte som enevældig konge i 1970-84.

Men hvordan er Ole Stephensen egentlig blevet konservativ? Siden han stoppede som TV-vært, har han fået tilbudt at stille op for både Socialdemokratiet, Radikale og Konservative, så han har haft nok at vælge imellem.

»En dag hørte jeg forfatteren Kristian Ditlev Jensen sige: »Konservativ er ikke noget man bliver, det er noget man opdager, man er.« Og da Naser Khader så ringede til mig, og sagde »Nu er det på tide«, så var jeg klar,« siger Ole Stephensen, der også er opstillet til Folketinget.

Han betegner sig selv som »socialkonservativ«, og det er ikke så langt fra »socialdemokrat« må man forstå.

»Det er Jens Otto Krag, Hans Hedtoft og H. C. Hansen, der har opbygget velfærdssamfundet. Vi lever alle i et socialdemokratisk samfund, som er skabt siden 2 verdenskrig. Hvordan kan man så  blive konservativ? Det kan man, hvis man tror, Konservative er bedst til at passe på det socialdemokratiske samfund,« siger Ole Stephensen.

»Social-konservatisme er i virkeligheden en "forhenværende socialdemokrat" som er blevet fornuftig. Vi bekymrer os om fattigdom og samfundets svageste. Vi synes også man skal stille krav til folk om, at de skal kunne klare sig selv i en længere periode end nu. Men hvis de falder gennem det sociale sikerhedsnet, så skal de vide, at vi er der for dem,« siger Ole Stephensen.

Han bor selv i Vangede, der er en mindre fornem del af Gentofte end Hellerup og Charlottenlund, hvor han driver hundeshoppen.dk med sin kone Julie. Og han synes det går fint med at integrere flygtninge.

»Kommunen har et godt samarbejde med Ikea. Mange kommer i prøvejobs der, og omkring 60 pct. af dem får fast job. Det er et godt eksempel, man kan lære af andre steder,« siger Ole Stephensen.

Kommunen har problemer med at skaffe boliger til flygtninge og i øvrigt også ungdomsboliger.

»Jeg synes flere kommuner skulle gå sammen om at bygge containerbyer, hvorder både kan bo flygtninge og unge studerende til en rimelig husleje,« siger han.

Tre hurtige til Ole Stephensen:

Hvad er vigtigst for dig, hvis du bliver valgt?

»Transport og boliger til unge og flygtninge. Det er faktisk svært at komme fra den ene ende af Gentofte til den anden. Folk tror, alle her har to biler, men vi har en del ældre og handicappede i kommunen, og de har ikke bil.«

Hvad synes du om, at I ikke tager ret mange flygtninge i kommunen?

»Jeg siger jo for sjov, at vi har masser af udlændinge i kommunen, de kører bare på blå nummerplader. Seriøst mener jeg, vi burde løse problemerne i samarbejde med flere kommuner, og finde nogle områder på Sjælland, hvor der er plads.«

Har du det ikke nemt i forhold til andre kandidater ved at være kendt?

»Jo, når jeg hænger en plakat op, ved 9 ud af 10, hvem jeg er. Men det kan måske ohså straffe mig senere, hcvis jreg bliver valgt. Fordi der vil være mere fokus på det i medierne, hvis jeg begår fejl. Så det kan ramme mig som en boomerang.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Politiet: 25-årige Alek kørte bevidst...
bt.dk
Kirurgen fra Mit plastikmareridt: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx