Af Nadia Nikolajeva - 25/02-16 15:25

Trods mistillid: Folketinget vedtager central del af landbrugspakkeTrods mistillid: Folketinget vedtager central del af landbrugspakke

Et blåt flertal i Folketinget har vedtaget det centrale lovforslag i den omstridte landbrugspakke.

storybild

(Billede: Polfoto)

De Konservative stemte som ventet for trods fortsat mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Dermed stemte 52 for, mens 49 stemte imod.

Loven medfører blandt andet, at landmændene får lov til at tildele afgrøderne mere gødning. De Konservative stemte for, selv om partiet er stærkt kritisk over for beregningerne bag pakken.

- Det gør vi, fordi vi synes, det grundlæggende er en forbedring af dansk landbrug, som vi har behov for, sagde landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) fra talerstolen.

- Men processen har været utrolig uskøn, og vi står i en ærgerlig situation.

Landbrugsordføreren bekræftede på talerstolen, at det er De Konservatives "intention" at stemme for det mistillidsvotum, der er sat til afstemning i folketingssalen onsdag.

Under den over fire timer lange debat om lovforslaget tiltalte De Radikales miljøordfører, Ida Auken, flere gange Eva Kjer Hansen som "måske-ministeren".

Flere røde politikere og pointerede det absurde i, at ministeren sad i folketingssalen trods mistilliden fra et flertal af de folkevalgte.

Blå blok forhandler med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for bordenden torsdag eftermiddag videre om en tillægsaftale til pakken, som De Konservative har krævet grønne elementer til.

LÆS OGSÅ: Eva Kjer aflyser rejse: Skal stå til rådighed for Løkke

LÆS OGSÅ: Wammen: Eva Kjer må gå efter at have vildledt Folketinget

LÆS OGSÅ: Løkke: Valg er mere sandsynligt end ministerfyring

LÆS OGSÅ: Pape er klar til at stemme for mistillidsvotum

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx