Af - 20/10-16 21:26

Qvortrup om DF-sag: Måske kan andre partier være i samme bådQvortrup om DF-sag: Måske kan andre partier være i samme båd

- Måske kan der være andre partier, der kan have haft en opfattelse af EU's kasse som et tag-selv-bord, siger metroxpress politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

storybild

Tidligere medlem af Dansk Folkeparti Rikke Karlsson siger, at hun gentagende gange forsøgte at advare formanden - blandt andet i mails, som torsdag er blevet offentliggjort.

Kristian Thulesen Dahl, formand for partiet, afviser indtil nu kendskab til misbrug af EU-midler, der er blevet brugt til møder, medietræning og annoncer for Dansk Folkeparti for mindst 500.000 kroner.

EU-Parlamentets leder beskylder DF for at vildlede vælgere
EU-Parlamentets leder beskylder DF for at vildlede vælgere

Den udlægning giver metroxpress politiske analytiker, Henrik Qvortrup, ikke meget for.

- Det er to år gamle mails. Vi har hele tiden vidst, at hun forsøgte at advare Kristian Thulesen Dahl og få et møde i stand. Det er ikke så opsigtsvækkende, og jeg synes ikke, det føjer nyt til sagen, siger han.

I stedet trækker Henrik Qvortrup sagen i en anden retning. Han mener, man skal spørge om, hvorfor de andre partier ikke har haft travlt med at kommentere sagen, der kunne virke som lavthængende frugter for politiske rivaler.

- Man kunne spekulere i, hvorfor de andre partier ikke siger noget. Måske kan der være andre partier, der kan have haft en opfattelse af EU's kasse som et tag-selv-bord.

En støtte-buffet, han mener, andre muligvis kan have udnyttet.

- Jeg synes, det er påfaldende, at vi ikke har hørt noget fra Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen. Jeg tror, at man i de store partier har en frygt for at lignende sager kan findes hos dem, forklarer Henrik Qvortrup.

Dansk Folkeparti har meddelt, at de vil betale op mod en halv million kroner tilbage.

Løkke er fåmælt om DF og Peter Christensen
Løkke er fåmælt om DF og Peter Christensen

Messerschmidt: Vi har ikke bevidst svindlet med EU-midler
Messerschmidt: Vi har ikke bevidst svindlet med EU-midler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx