Af - 27/01-16 15:59

Qvortrup om nazi-karikatur: Situationen er ude af kontrolQvortrup om nazi-karikatur: Situationen er ude af kontrol

Henrik Qvortrup betragter udlandets kritik af danske asylstramninger som meget alvorlig for regeringen.

Bildstrecke im Grossformat »

Og udlandets kritik er ikke noget, man skal tage let på fra regeringens side, mener metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Udlandets reaktioner er et vidnesbyrd om, at sagen om de danske asylstramninger er løbet ud af kontrol for regeringen. Man har undervurderet de imageproblemer, det her medfører for Danmark, siger han.

Qvortrup om lækket tale-sviner: Klassisk Mogens Lykketoft
Qvortrup om lækket tale-sviner: Klassisk Mogens Lykketoft

Selv om udlandet måske ikke har fået fat i alle nuancerne af de danske stramninger, så lider Danmarks omdømme under den negative omtale, mener han.

- Når der bliver lavet tegninger, der fremstiller Danmarks statsminister som nazist og inddrager vores hæderkronede varemærker, så er der tale om en imagekrise, siger Qvortrup.

Qvortrup: Derfor gør Støjbergs upopularitet hende MERE populær
Qvortrup: Derfor gør Støjbergs upopularitet hende MERE populær

En af de steder, det er gået galt for regeringen, er på kommunikationen, mener han. Her har man fokuseret for meget på, hvad der er blevet kommunikeret indadtil og har glemt omverdenen.

- Kommunikationen er løbet regeringen fuldstændig af hænde. Man havde så travlt med at tilfredsstille de danske vælgere med stramninger, at man har glemt sit internationale omdømme.

Qvortrup: Her er Thornings eftermæle
Qvortrup: Her er Thornings eftermæle

Regeringen har tidligere manet til besindighed, når oppositionen og eksperter har advaret om konsekvenserne for Danmarks omdømme.

- Men det begynder at virke som en besværgelse, der ikke holder i virkeligheden. Når vi er forsidestof og udlandet kalder vores flygtningepolitik for umenneskelig, så vil det i længden være skadeligt for vores image og dermed også vores handel med udlandet.

Qvortrup: Vil vædde om at æde hat, hvis Samuelsen letter topskatten 5%
Qvortrup: Vil vædde om at æde hat, hvis Samuelsen letter topskatten 5%

- En ting der slår mig er, hvordan Socialdemokraterne har formået at bevæge sig fuldstændig under radaren. Man skal ikke glemme, at stramningerne blev vedtaget med deres stemme på nær tre, så det er lige så meget deres ansvar som regeringens, siger Qvortrup.

Han er heller ikke begejsret for Venstres måde at håndtere karikaturen på.

- Man burde trække på skuldrene af den slags. Ved at gå ind og kommentere på en tegning er man sårbar. Mange borgerlige har tidligere sagt, at man skal grine af karikaturtegninger - men det gælder måske kun, når de ikke rammer en selv, siger Qvortrup.


LÆS OGSÅ: Qvortrup: Samuelsens udmelding er nervekrig på højt plan

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Derfor reagerer Pind lynhurtigt på sygehustrusler

LÆS OGSÅ: Qvortrup om grænsekontrol: Det er et udvidet spil Sorteper

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Joachim B. bliver kun mere populær af opslag om at 'stikke en flad'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx