Af - 05/07-14 15:23

Psyched Up Janis: - Roskilde fløj os ind til Rolling StonesPsyched Up Janis: - Roskilde fløj os ind til Rolling Stones

Som tak for mange års tro tjeneste sørgede Roskilde Festivalen for, at Psyched Up Janis torsdag aften både kunne spille på Nibe Festivalen og samtidig se The Rolling Stones på Orange scene.

storybild

(Billede: Kristian Dam Nygaard)

Jakob Jørgensen aka 'det ukendte medlem af gendannede Psyched Up Janis' er bogstaveligt talt ankommet flyvende til årets Roskilde Festival, da metroxpress lørdag møder ham i mediebyen.

Skønne billeder: Det er stadig kærligheden til musikken der tæller
Skønne billeder: Det er stadig kærligheden til musikken der tæller

- Torsdag spillede vi på Nibe Festival. Så havde Roskilde og Tuborg arrangeret, at vi efter koncerten kunne komme med et fly fra Aalborg lufthavn og lande i Roskilde et kvarter før The Rolling Stones gik på. Det var helt genialt, griner han.

Her er Roskildes ukronede knaldekonge
Her er Roskildes ukronede knaldekonge

Klokken 17:00 i dag overtager Jakob sammen med Sune Wagner så den legendariske Orange scene, hvor de huserede tilbage i 90'erne som frontkæmpere for dansk grunge-rock.

- Vi har jo aldrig været et stadionrockband, så vi blev noget overrasket, da Roskilde sagde, at vi skulle spille på Orange scene. Men det bliver super sejt, og selvom det jo er Sune, som er frontmand, så har jeg fået opstillet en ekstra mikrofon, så jeg kan komme ud med det obligatoriske 'Hva' så Roskiiiiildeee!', griner han.

Polsk kvinde tømte peberspray i ansigtet på dansk kvinde
Polsk kvinde tømte peberspray i ansigtet på dansk kvinde

- Sune har aldrig været den store smoothtalker, så den tjans tager jeg mig af mellem numrene.

Da Psyched Up Janis tilbage i 1999 gik i opløsning og Sune Wagner fortsatte med The Raveonettes, forsøgte Jakob sig kortvarigt med et nyt band, de kaldte 'Knallert'.

23-årig fik slag i gravid mave på Roskilde
23-årig fik slag i gravid mave på Roskilde

- Vi var kun sammen et år, så flyttede vores trommeslager til USA. Vi spillede faktisk én gang på Roskilde - det var ude på campingområdet. Men så blev min daværende kæreste også gravid, og det at jeg skulle være far startede et nyt kapitel i mit liv, fortæller Jakob.

Han lagde rockstjerne-karrieren på is og tog istedet for en læreruddannelse. I dag er han blevet stor familiefar (fire børn) og underviser til daglig i fagene matematik, idræt, natur og teknik og tysk.

Dansk rock-veteran klar til Roskilde-brag:
Dansk rock-veteran klar til Roskilde-brag: "Det bliver mit livs koncert"

Sune Wagner havde han de første mange år ikke rigtig nogen kontakt til. For det første flyttede Sune til New York, og så skulle der heles nogle sår efter det pludselige brud.

- Men da vi begyndte at snakke sammen igen og fik sat nogle koncerter op, så var kemien jo hurtigt tilbage. Vi har de samme jokes kørende, vi har fået vores gamle manager - som ellers lever som vinbonde i USA - tilbage, så det hele føles bare rigtig godt.

Før Jakob siger tak for idag for at gøre klar til koncerten på Orange scene, må han lige reklamere for et andet nyt band, han er ved at starte op.

- Vi er Manos, guitarist i Sort Sol, Anders Grøn fra Spids Nøgenhat på trommer og Jakob Brixen på guitar fra Hymns From Nineveh. Vi ved ikke hvad, vi hedder endnu, men vi spiller vores første koncert på Kildemosefestival senere på sommeren.

Psyched Up Janis spiller lørdag klokken 17 på Orange scene.

Gå ind på MXFESTEN.DK og anmeld roskilde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki truer med boykot: 'Jeg...
bt.dk
Caroline Fleming har fået nyt...
bt.dk
Nikolaj stod pludselig i Jens' stue...
bt.dk
Burgerrestaurant får tredje sure...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx