Af - 03/07-14 11:26

Festival-gængere slipper heldigt fra regn - bortset fra én dagFestival-gængere slipper heldigt fra regn - bortset fra én dag

Roskilde Festival ser ud til at slippe nådigt for regn i år

storybild

(Billede: Polfoto)

De telt-logerende mennesker på Dyrskuepladsen i udkanten af Roskilde kan prise sig heldige over, at vejret under årets festival har vist sig at være overvejende tørt.

Selv om der forventes vand fra oven af flere omgange, inden ugen er slut, ser festivalgængerne ud til at slippe nådigt, da der bliver tale om små mængder og kun i de absolut sene timer, og det gælder allerede fra i dag.

Voldsomme varmeforskelle i weekenden: Her bliver det 28 grader
Voldsomme varmeforskelle i weekenden: Her bliver det 28 grader

- Der kan komme en smule regn ud på natten i Roskilde. Men det bliver kun nogle få millimeter, siger Frank Nielsen, DMI.

Det bliver altså tørt, når The Rolling Stones bliver genforenet med deres tidligere scene.

- Der kommer ikke en fin solnedgang, men det bliver tørvejr, siger meteorologen.

Fredag ser også tør ud, og der kommer temperaturer på omkring 25 grader.

GALLERI: Roskilde-fest 24 timer i sol og regn
GALLERI: Roskilde-fest 24 timer i sol og regn

Det gode vejr fortsætter lørdag, hvor lokale termometre igen vil vise 25 grader.

- Set med Roskilde-øjne ser det ud til, at natten holder tør, før der kan risikere at komme vand. Torden kan ikke udelukkes - det kan komme om natten, siger Frank Nielsen og fortæller, at der højst bliver tale om et par millimeter regn.

Dermed er timingen ganske god for festivalgængerne, der formentlig er ved at krybe tilbage på luftmadrasserne, når vandet kommer sidst på natten og først på morgenen.

Kun mandag falder regnvejret uheldigt, når de trætte unge skal forlade Roskilde. Her forventes der omkring ti millimeter regn.

Fint festivalvejr: Det bliver varmere dag for dag
Fint festivalvejr: Det bliver varmere dag for dag

- Natten til mandag kan der komme tryk på regnen. Det kunne godt se ud som om, at det ikke bliver så godt pakke-vejr, siger Frank Nielsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx