Af - 30/06-16 12:22

Det tjener en pantsamler på Roskilde FestivalDet tjener en pantsamler på Roskilde Festival

Der er kæmpe store sække med pant linet op i kø ved pantboden torsdag morgen. Men hvor meget tjener en pantsamler egentlig?

Bildstrecke im Grossformat »

Klokken lidt over otte torsdag morgen er der allerede kø i pantboden. Kæmpe sække med flasker, dåser og ølkrus ligger linet op. Nogle pantsamlere ligger og sover i en pavillon på pantstationen, andre står og rydder op i deres sække. Sorterer skrald fra dåserne. Pantsamlerne er primært fra Rumænien eller afrikanske lande.

- Jeg tjener omkring 3-400 kroner om dagen, så man tjener jo ikke så meget i forhold til ydelsen, siger Michael, der er født og opvokset i Nigeria men har boet i Italien de seneste år.

TV: Her er Red Hot Chili Peppers-fan ved at blive kvalt af chili under koncert
TV: Her er Red Hot Chili Peppers-fan ved at blive kvalt af chili under koncert

- Jeg er kun kommet her for at samle pant, ligesom så mange andre her, men der er mange, der bliver skuffet over udbyttet. Hvis man er meget effektiv, kan man måske være heldig at samle for 3000 kroner på hele festivalen, men der er også udgifter ved at komme her, togbiletten herhen og billetten til festivalen, siger Michael til metroxpress.

Under en hvis pavilion ligger nogle andre pantsamlere og hviler sig og får opladet deres mobiltelefoner. De har svært ved at forstå engelsk, men det bekræfter, at de også tjener omkring 3-400 kroner om dagen.

Alternativ rockdronning indtager Roskilde Festival
Alternativ rockdronning indtager Roskilde Festival

- Vi kommer jo kun her, fordi der intet job er til os i vores hjemlande, så vi er her for at tjene til vores daglige brød, fortæller Michael.

Kingsworth Fusu er også pantsamler på Roskilde festival. Han er oprindeligt fra Ghana, men har boet i Spanien siden 2002.

- Jeg er her for at overleve. Hvis det gik godt i mit land, ville jeg ikke være her. Men jeg sætter meget pris på det, jeg tjener her, siger Kingsworth Fusu.

Han startede med at samle i går klokken 14 og har samlet hele eftermiddagen, aftenen og natten. Han har tjent 365 kroner. Nu skal han ned og sove et par timer.

Sidste år blev der ifølge Roskilde festival samlet 7-8 millioner stykker pant.

AD! Peter fandt noget VIRKELIG klamt i sit telt efter koncert
AD! Peter fandt noget VIRKELIG klamt i sit telt efter koncert

Kæmpe ros fra politiet: Så godt har Roskilde-gæsterne opført sig
Kæmpe ros fra politiet: Så godt har Roskilde-gæsterne opført sig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx