Af - 30/06-15 09:11; Opdateret: 01/07-15 14:21

16.000 kilo rødgrus kørt ind før 'Roskilde Festival Open'16.000 kilo rødgrus kørt ind før 'Roskilde Festival Open'

Torsdag klokken 11.00 skydes første kamp i gang i de uofficielle åbne Roskilde Festival-mesterskaber. En spritny bane midt på festivalpladsen danner ramme om kamparenaen.

storybild

16 tons grus er der brugt på banen, som under normale omstændigheder koster 100.000 kroner at anlægge. (Billede: MX)

Skråt til højre bag Orange Scene ligger et stort kunstområde, hvor der i år er et projekt, der springer særligt meget i øjnene. Projektet har nemlig absolut ingenting med festival har at gøre. Lige bortset fra farven.

En rød/orange 1:1 tennisbane er ved at blive lagt, tromlet og præpareret, så den er klar torsdag klokken 11.00, når første kamp i de uofficielle Roskilde Festival-mesterskaber bliver skudt i gang.

Her er Roskildes yngste flaskesamlere
Her er Roskildes yngste flaskesamlere

Bag projektet står kunstgruppen A Kassen, der består af fire personer. Det er dem, der har valgt at anlægge tennisbanen på Roskilde Festivals koncertområde.

- Det røde grus, og den hvide streg. Det er sgu ret flot, siger Morten Hebsgaard fra A Kassen, der sammen med Tommy Petersen er nede på Dyrskuepladsen for at supervisere, at banemændene - der er tilknyttet opgaven - gør det ordentligt.

- Nej, det er jeg helt sikre på, de gør. Det er professionelle folk, der er hyret til opgaven, siger Tommy og fortæller, at hele idéen med en tennisbane på Roskilde var at udfordre festivalens konventionelle udtryk:

- En tennisbane på en festivalplads er en malplacering af et objekt, og det synes vi er sjovt. Herude får banen pludselig en anden betydning, og det kan vi godt lide, siger Tommy til metroxpress.

Morten (tv) og Tommy fra kunstgruppen A Kassen.

At anlægge en tennisbane er en relativ dyr affære. Cirka 100.000 kroner koster det, men for de penge får man strøet 16 tons rødgrus, tromlet det og cementeret huller, så alle stænger og pæle står, som de skal.

Camp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgen
Camp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgen

Hjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival
Hjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival

Roskildes nye Centre Court vil desværre ikke være til fri afbenyttelse for festivalens gæster. Den er kun forbeholdt nogle særligt udvalgte medlemmer af Roskilde Tennisklub - som i forbindelse med festivalen har fået inddraget nogle af deres normale baner. Roskildes gæster må nøjes med at kigge på, men det bliver sikkert også underholdende, siger Tommy Petersen.

- Der kommer til at være 10 kampe i løbet af festivalen. Cirka tre hver dag. Og det bliver med dommer og fem bolddrenge, siger han og understreger, at det med bolddrengene i særdeleshed er et godt tiltag. Der kommer nemlig ikke til at være noget hegn rundt om banen.

- Det ville lidt surt for dem, der spillede, hvis de hele tiden skulle rende rundt efter boldene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dit ansigt afslører, hvad du føler
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx