Af - 24/06-15 15:41; Opdateret: 24/06-15 16:21

Stort kort: Sådan undgår du at ligge i mudder på RoskildeStort kort: Sådan undgår du at ligge i mudder på Roskilde

Ingeniør-firma har lavet et kort over Roskilde Festivals camping-område, som viser, hvor der kommer smat og mudder, hvis det regner. Se kortet her.

storybild

De blå plamager markerer de områder, som bliver hårdest ramt i tilfælde af regn. (Kort: Niras).

Se stort kort her.

Når Roskilde hegnet vælter på lørdag, og tusindvis af glade festival-mennesker spæner ind for at sætte telte op, skal man ikke kun tænke på, hvordan man ligger bedst i forhold til fester, scener og transport.

DMI-prognose: Op til 30 grader i næste uge
DMI-prognose: Op til 30 grader i næste uge

For lad os være realistiske omkring det danske sommervejr: Man skal også være taktisk i forhold til oversvømmelse og mudder, hvis nu det skulle blive til et skybrud eller to undervejs.

Missede du også Roskilde-billetten? Kig her!
Missede du også Roskilde-billetten? Kig her!

Heldigvis har ingeniør-virksomheden Niras lavet et mudder-kort i samarbejde med Roskilde Festival. På det kan man se, hvilke områder er camping, der bliver hårdest ramt i tilfælde af regn.

Se kortet over artiklen eller i en større udgave på Niras' hjemmeside her.

Festivaler udsolgt: Pas på griske billetfuskere
Festivaler udsolgt: Pas på griske billetfuskere

Kortet er lavet af Niras-medarbejderen Teresa Albeck Japsen, og her er virksomhedens meget videnskabelige forklaring på processen:

'Teresa Albeck Japsen har lavet mudderkortet ved at tage Roskilde Festivals eget kort over campingområder og holde det op mod luftfotos af området. Ved at kigge på bestemte fikspunkter som vejkryds og jernbaner har hun zoomet og roteret kortene, så de passer præcis med hinanden. Derefter har hun lagt NIRAS’ Bluespot-data ind over kortet, så de blå plamager afslører, hvor vandet samler sig i tilfælde af skybrud.'

LÆS OGSÅ: Så skete det: Roskilde Festival melder udsolgt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx