Af - 29/06-16 21:10

Fest eller politik? Kedeligste åbningskoncert i Roskilde-historien?Fest eller politik? Kedeligste åbningskoncert i Roskilde-historien?

Roskilde Festival har i år valgt at gå den politiske vej. Først med et Snowden-stunt i warm-up-dagene, og så i aftes med Damon Albarns syriske flygtninge-orkester som åbningskoncert på Orange scene.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad gør man, når man ikke har det stærkeste musikprogram i Roskilde-historien? Man flytter fokus i en helt anden retning. I år har Roskilde festival valgt at gå den politiske vej.

Først var der Edward Snowden-stuntet midt på ugen, hvor publikum panisk blev bildt ind, at deres sms’er og telefonsamtaler ville blive overvåget, og onsdag aften fik britpop-ikonet Damon Albarn så æren af at åbne Orange scene med et orkester bestående af syriske flygtninge.

Chok: Roskilde-hovednavn i fare for aflysning
Chok: Roskilde-hovednavn i fare for aflysning

- Vi skal turde tale med vores naboer. Det gælder om at holde grænserne åbne, råbte Damon Albarn, mens han præsenterede sit farverige orkester, der i dagens anledning også bestod af den anmelderroste amerikanske sangerinde Julia Holter.

Publikum stod undrende og så på. Et ukendt syrisk orkester er ikke ligefrem en publikumsmagnet, og man kunne slentre stille og roligt ind i pitten med en paptallerken kartoffelsalat og frikadeller i den ene hånd og en fadøl i den anden. Ved siden af var et punkband ærgerligt nok ved at overdøve det hele.

Fuck sikker sex: Vi er ligeglade med kondomer på Roskilde
Fuck sikker sex: Vi er ligeglade med kondomer på Roskilde

Mellemøstlige toner lød ud over pladsen. Musikken krævede publikums fulde koncentration og tålmodighed. Mange ventede formentlig på, at Damon Albarn ville spille sine hits fra Blur eller Gorillaz-tiden, men de udeblev.

Bortset fra Blur-nummeret ’Out of Time’ og et cover af Beatles’ ’Blackbird’, overlod Albarn scenen fuldstændig til sine flytgninge-venner, som trods masser af spilleglæde kun fangede de allerforreste på den enorme plads.

19-årig fængslet for voldeligt overfald på to betjente
19-årig fængslet for voldeligt overfald på to betjente

Det politiske show sluttede efter to timer med en omgang kædedans på scenen og Syrien -tilråb. Det var smukt og vigtigt, men langt fra nogen stor åbningsfest.

LÆS OGSÅ: TV: Sådan reagerer publikum på Red Hot Chili Peppers 'aflysning'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx