Af - 06/07-14 00:14; Opdateret: 06/07-14 11:47

Arctic Monkeys spillede trusserne af OrangeArctic Monkeys spillede trusserne af Orange

De fire drengerøve fra Arctic Monkeys viste lørdag aften, hvordan en rock-kage skal skæres. I tre lige store dele: ROCK AND ROLL.

storybild

Forsanger i Arctic Monkeys, Alex Turner, gav den lørdag aften som rock and roll-charmør foran en fyldt Orange Scene. (Billede: metroxpress - Sarah Buthmann)

Lørdagens program på Roskilde var en kærlighedserklæring fra festivalledelsen til de mange forventningsfulde rockfans, som hvert år gæster Dyrskuepladsen. På Orange scene først et gensyn med danskernes fædre inden for grunge, Psyched Up Janis, og senere som kirsebæret på softicen, Arctic Monkeys fra Sheffield, England.

Mø efter kinesisk hype: Hvorfor vil de snakke med mig..?
Mø efter kinesisk hype: Hvorfor vil de snakke med mig..?

Og publikum fik, hvad de kom efter. Især den kvindelige del. For der må være steder rundt omkring Orange scene, hvor jorden lørdag aften var mere våd, end fra de sparsomme dråber, der faldt fra den juli-milde nattehimmel.

Frontman Alex Turner - med gode mængder brylcreme i håret - fik med sin lige dele cremede og maskuline stemme adskillige piger ude blandt masserne på en stort set stopfyldt Orange til at hvine i fryd.

Ja, faktisk var det ikke kun foran Roskildes hovedscene, at Turner og resten af Sheffield-drengene fik direkte respons fra publikum. Også på Twitter tilkendegav flere fans, som via DR's hjemmeside live-streamede koncerten, deres største tilfredshed med, hvad de så og hørte.Med koncerten i aftes var det fjerde gang de fire britiske drengerøve gæstede Roskilde Festival. Første gang i 2006 på Arena og de sidste to gange i 2007 og 2011, hvor de var rykket op i graderne og indtog Orange scene. I 2011 spillede de også lørdag aften, men på et noget tidligere og mindre prestigefyldte tidspunkt, end klokken 22.30 - Oranges prime time, hvor dag bliver til nat.

Psyched Up Janis: - Roskilde fløj os ind til Rolling Stones
Psyched Up Janis: - Roskilde fløj os ind til Rolling Stones

Iskolde Arctic-fans: Vi ligger i kø i 14 timer - Uden sprut!
Iskolde Arctic-fans: Vi ligger i kø i 14 timer - Uden sprut!


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx