Af - 05/07-15 10:58; Opdateret: 05/07-15 11:16

19-årige Amanda i chok efter Roskilde koncert: Blev væltet og trampet på19-årige Amanda i chok efter Roskilde koncert: Blev væltet og trampet på

En ung kvinde har delt en skræmmende beretning om sikkerheden under koncert med norske Kygo på Roskilde Festival.

Bildstrecke im Grossformat »

En ung kvinde har delt et opslag, der tegner et billede af en særdeles farlig situation i 'pitten' - det vil sige området helt oppe foran scenen - under koncerten med den norske hit-DJ Kygo natten til lørdag.

Se opslaget i fuld længde i bunden af denne artikel.

"Jeg skulle i går have været inde og se Kygo på Arena klokken 02, men dette kom desværre ikke til at ske, da jeg oplevede at blive mast og trampet på, da jeg skulle ind i pitten. En oplevelse som ikke bare ødelagde min sidste dag på Roskilde, men som jeg er bange for kan komme til at give mig psykiske mén," skriver Amanda Emanuella Vincentz Borg på Roskilde Festivals Facebook-væg op på sin egen Facebook-væg.

Hun beskriver situationen som ude af kontrol og har et bud på årsagen:

"På grund af manglende optegnet pit-kø samt manglende personale/security oplevede mange af de forreste i pit-køen (inklusiv mig selv) at blive presset gennem indgangen i en så voldsom grad, at vi blev væltet og trampet på."

Amanda Emanuella Vincentz Borg henviser til den tragiske ulykke for 15 år siden, hvor 9 unge mænd døde i pitten under Pearl Jam-koncerten.

"Roskilde - jeg ved at I har oppet jer siden den alt for tragiske hændelse for nogle år tilbage, men jeres indsats er ikke god nok endnu!," skriver hun.

- Jeg skrev opslaget, fordi det er relevant, at det kommer ud. Det kan ikke være rigtigt, man skal frygte for sit liv, siger Amanda Emanuella Vincentz Borg til metroxpress.

Hun forklarer, at hun opfattede det som om, at 10-15 unge væltede og kom til at ligge oven på hinanden på et meget lille areal. Her oplevede hun et uhyggeligt pres på sin ryg.

- Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan jeg kom op. En ung mand hjalp mig og fik mig sat op ad hegnet, hvorefter jeg hyperventilerede og var helt ude af den. Jeg var så meget i chok, at jeg ikke kunne genkende min egen kæreste, som snakkede til mig, siger hun.

Hun understreger, at sikkerhedspersonalet bagefter tog sig godt af hende. Der var bare ikke nok personale, så situationen i første omgang kunne være undgået.

Efter episoden tog parret hjem. Og et forsøg på at vende tilbage til festivalen dagen efter blev droppet, da Amanda reagerede meget stærkt på menneskemængden og beskriver, hvordan tårerne trillede ned ad hendes kinder. En reaktion der kom meget bag på hende.

Roskilde Festivals sikkerhedschef Morten Therkildsen tager opslaget meget seriøst.

- Min reaktion er, at Roskilde Festivalens sikkerhedsorganisation, helt sikkert skal have kigget på dette. Vi tager det meget seriøst, når vi får sådanne henvendelser, siger Morten Therkildsen.

- Når der er nogen gæster, der skriver, at det har været en forfærdelig oplevelse, så tager vi det seriøst. Og det er ligegyldigt, om det er noget, hvor folk er kommet alvorligt til skade, eller det er oplevelses-delen af det, der har været rigtig, rigtig slem. For oplevelsen skal være, at man er tryg, når man er på festival, siger han.

Morten Therkildsen understreger samtidig, at sikkerhedsorganisationen ikke har registreret en situation på Arena-scenen den aften, der er så alvorlig, som det beskrives i opslaget.

- Det er klart, når der er rigtig mange mennesker samlet, så kan der opstå nogle situationer. Men det er der personale til at klare - og det er personale, der er trænet til de situationer, siger sikkerhedschefen.

Hele opslaget fra Amanda Emanuella Vincentz Borg.
div id="fb-root">

Først og fremmest vil jeg sige tak for et fantastisk Roskilde 2015! Et så godt roskilde, at det virkelig ærger mig at...

Posted by Amanda Emanuella Vincentz Borg on Saturday, July 4, 2015


Roskilde Festival: Så stort bliver overskuddet
Roskilde Festival: Så stort bliver overskuddet

KÆMPE show af Paul McCartney - men publikum skuffer
KÆMPE show af Paul McCartney - men publikum skuffer

6 ting vi lærte af Nicki Minaj-koncerten på Orange Scene
6 ting vi lærte af Nicki Minaj-koncerten på Orange Scene

TV: Så hård var turen hjem til lejren i nat
TV: Så hård var turen hjem til lejren i nat

LISTE: Her er de otte største festivaludfordringer
LISTE: Her er de otte største festivaludfordringer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx