Af Amalie Abildgaard og Rikke Hollegaard - 30/06-17 18:39

Nabolejr delte ølbong med meningitis-smittet: 'Det er kommet ud af det blå'Nabolejr delte ølbong med meningitis-smittet: 'Det er kommet ud af det blå'

En 19-årig dreng fra Sønderborg blev indlagt torsdag med den sjældne meningokok, som er en smitsom meningitis, under sit besøg på Roskilde Festival.

Bildstrecke im Grossformat »

Det oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse torsdag.

BT har fredag fundet den unge mands lejr, hvor der ifølge flere kilder skulle have boet seks fyre fra Sønderborg, men på grund af omstændighederne står lejren tom. Efter at den 19-åriges kammerater torsdag aften havde besluttet sig for at tage hjem.

Naboerne var efter aftale med lejren i gang med at overtage den hvide pavillon, da folkene fra den 19-årige mands lejr har sagt til dem, at de ikke kommer tilbage.

Rystede naboer på Roskilde Festival: Han måtte hjælpes ud af teltet
Rystede naboer på Roskilde Festival: Han måtte hjælpes ud af teltet

På den anden side af stien kunne genboerne til den nu tomme lejr fortælle, at de havde haft kontakt med de unge sønderjyder, som nu er taget hjem, i løbet af opvarmningsdagene på Roskilde Festival. Og her var de meget chokerede over, hvad der var sket.

- Vi havde snakket godt med dem, drukket en masse med dem og spillet nogle spil. Der havde de været friske og klar på lidt af det hele. Det er kommet ud af det blå, sagde 23-årige Emil Riis, da BT stak hovedet ind i deres telt, hvor genbolejren på fem mænd havde søgt ly for regnen.

Venner til meningitissmittet har fået forebyggende pille
Venner til meningitissmittet har fået forebyggende pille

Emil Riis og hans venner var selv nervøse for, om de var blevet smittet, da de havde delt en ølbong (en tragt med en slange, hvor du hælder øl ned og kan drikke den hurtigere på grund af trykket, red.) med den smittede mand.

- Politiet var henne ved os, og vi spurgte, om vi skulle frygte noget. Men det sagde de, at vi ikke skulle, forklarede 21-årige Jacob Landgren.

Derfor tager genbo-campen det også roligt nu, selvom de har været opmærksomme på eventuelle symptomer, der blandt andet kan være høj feber, nakke- og rygstivhed og blødninger under huden.

- Jeg er ikke bange, hvis der skulle have været noget, så skulle vi allerede have haft symptomer, som der er blevet skrevet om. Der er ingen af os, der har det dårligt. Jo vi har ondt i ryggen, men det får alle jo automatisk af at ligge på en luftmadras i flere nætter, sagde Emil Riis.

Hel Roskilde-lejr i behandling efter 19-årigs meningitis-indlæggelse
Hel Roskilde-lejr i behandling efter 19-årigs meningitis-indlæggelse

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser til BT, at de har fået 58 henvendelser om meningokok siden torsdag aften - to personer har været indlagt til observation, men er blevet udskrevet igen. De havde ikke meningokok-sygdom.

Meningokok smitter primært gennem spyt, hvis man har delt spyt - kys, voldsomme nys eller andet.

Samtidig oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed, at smitsom meningitis, som sygdommen også kaldes, smitter meget sjældent - og der er generelt meget lidt grund til bekymring.

LÆS OGSÅ: 19-årig festivaldeltager indlagt med meningitis

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Bendtner single igen? Nu har han også...
bt.dk
Mand skudt i København
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx