Af - 29/06-15 18:53; Opdateret: 01/07-15 14:22

Min ven fik stoffer i sin drink på Roskilde: Pludselig slog det klikMin ven fik stoffer i sin drink på Roskilde: Pludselig slog det klik

- Pludselig begyndte han at flå sine øreringe ud og rive og bide sig selv i armene, som om han prøvede at spise sig selv, fortæller ven til 19-årig, indlagt festivalsgænger.

Bildstrecke im Grossformat »

Ronnie Hansen (på billedet) fik sig en slem forskrækkelse, da det slog klik for hans ven.

For en 19-årig ung mand endte dette års Roskilde Festival allerede søndag aften, efter at han angiveligt fik smuglet stoffer i sin drink.

- Vi sad i vores lejr og drak nogle øl og spillede Uno, da min ven rejste sig for at gå ud og tisse. Han var helt normal, da han gik. Men da han kom tilbage 15-20 minutter senere, slog det klik for ham, fortæller 26-årige Ronnie Hansen fra Aarhus, der er gode venner med den 19-årige, som han bor i lejr med på Roskilde Festivalen.

Rapport: Ecstasy-stof er tilbage som pulver
Rapport: Ecstasy-stof er tilbage som pulver

Ifølge Ronnie Hansen var vennen meget desorienteret og slingrede, da han kom tilbage fra sin tissetur.

- Pludselig begyndte han at flå sine øreringe ud og rive og bide sig selv i armene som om, han prøvede at spise sig selv. Det var virkelig chokerende, fortæller Ronnie Hansen, der sammen med nogle af de af andre personer fra lejren hentede hjælp hos festivalens vagter.

- Han var meget udadreagerende og råbte, at vi skulle lade ham være. Men det lykkedes os at få ham lagt i aflåst sideleje, indtil politiet og ambulancen kom, fortæller han.

TV-Eksperiment: Så nemt er det at putte stoffer i en kvindes drink
TV-Eksperiment: Så nemt er det at putte stoffer i en kvindes drink

Mulig overdosis MDMA
Den 19-årige blev herefter kørt på på Roskilde Sygehus, hvor han ifølge Ronnie Hansen blev lagt i kunstig koma natten over.

TV: De tester folks ecstasy for at advare dem mod farlige stoffer
TV: De tester folks ecstasy for at advare dem mod farlige stoffer

- Det var meget alvorligt. Jeg var derinde tidligere i dag, hvor de havde vækket ham. Her fortalte sygehuspersonalet mig, at min ven havde tydelige tegn på en overdosis 'molly' (MDMA-stof, red.), fortæller Ronnie Hansen.

Han tilføjer, at hans ven er imod hårde stoffer.

- Det eneste, min ven husker, er, at nogle fremmede gav ham en drink, fortæller Ronnie Hansen.

Hans 19-årige kammerat har det bedre efter omstændighederne, men vender ikke tilbage på festivalen, fortæller han.

- Han er stadig rystet, men har fået noget medicin, der får ham til at slappe af. Vi har sagt til ham, at han skal tage hjem og tage den med ro, siger Ronnie Hansen, der sammen med resten af vennerne fra lejren har modtaget krisehjælp oven på den rystende episode.

Pushere bruger Facebook til at sælge narkotika
Pushere bruger Facebook til at sælge narkotika

Politiet advarer
Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter presseansvarlig Simon Schwane, at den 19-årige unge mand blev bragt på hospitalet søndag aften ved 19-tiden og var udadreagerende, da ambulancen og politiet nåede frem.

Simon Schwane kender dog i skrivende stund ikke til de nærmere detaljer omkring den 19-åriges indlæggelse og kan ikke derfor bekræfte, om den unge mand havde indtaget MDMA-stoffet 'molly'.

- Men de her stoffer kan være det rene gift, for man ved ikke, hvad der i dem. Så vi opfordrer folk til at lade være med at tage imod drinks fra fremmede og tænke sig godt om, siger han.

Professor i etik: - Helt ok at studerende tager 'study drugs'
Professor i etik: - Helt ok at studerende tager 'study drugs'

Inde på Facebook-gruppen 'Politi razzia på Roskilde', som har knap 5000 likes, skriver en anden af den 19-åriges venner fra lejren på baggrund af episoden, at der er molly i omløb, som bliver puttet i folks drink, og at folk skal passe på.

Midt- og Vestsjællands Politi har dog endnu ikke hørt om lignende tilfælde under dette års Roskilde Festival, fortæller presseansvarlig Simon Schwane.

Hvis du har prøvet stoffer. Hvilke har du så taget? - Giv dit svar nedenfor!

Rasmus tager 'study drugs': - En pille klarer nemt 12 timers arbejde
Rasmus tager 'study drugs': - En pille klarer nemt 12 timers arbejde


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx