Af - 30/06-14 17:29; Opdateret: 01/07-14 09:25

Dansk rocklegende håner Rolling Stones før Roskilde: - De er blevet en parodiDansk rocklegende håner Rolling Stones før Roskilde: - De er blevet en parodi

Gasolin-guitaristen Franz Beckerlee har ikke meget til overs for Roskilde-aktuelle The Rolling Stones, som han mener ikke har udviklet sig siden 70'erne.

storybild

(Billede: Jens Panduro / Robin Utrech)

Gode gamle Franz Beckerlee, der som guitarist i Gasolin er en levende legende i dansk rock, skulle man tro, så frem til The Rolling Stones koncert på årets Roskilde Festival torsdag - men det gør han ikke. Tværtimod.

Hjemmeværnsmand påkørt af sur bilist til Roskilde Festival
Hjemmeværnsmand påkørt af sur bilist til Roskilde Festival

Da musikbladet Gaffa i dag fik en snak med den 71-årige pensionerede musiker ved startskuddet til opførelsen af Danmarks Rockmuseum i Roskilde, blev han netop spurgt til sine Roskilde-planer, og her lød svaret:

- Min kone skal se Stones og Stevie Wonder, men det skal jeg ikke. Jeg synes, Stones er blevet en parodi. De var gode i 60'erne og 70'erne, men de sidste mange år, har de gentaget sig selv, de spiller ikke særlig godt i dag, og Mick Jagger bruger paryk. Det virker som om, de kun gør det for pengenes skyld, og det er tankevækkende, at Mick Jagger har været på forsiden af Financial Times for sin evne til at tjene penge, lyder det blandt andet.

Vildt! Fra flad mark til teltby på 40 sekunder
Vildt! Fra flad mark til teltby på 40 sekunder

Franz Beckerlee fortæller derudover, at Gasolin tilbage i 1970'erne droppede at spille på Roskilde Festivalen, da de ikke mente, de blev betalt godt nok.

- Vi blev trætte af, at de danske bands blev betalt med pebernødder i forhold til de udenlandske. Så da vi fik en kontrakt det fjerde år (de spillede der '71-'73, red.) med et bestemt honorar angivet, sagde vi, at vi ville spille, hvis vi fik pengene udbetalt i dollars og ikke kroner. Så hørte vi ikke fra dem mere.

Smil, du' på festival: Roskilde vil slå Instagram-rekord
Smil, du' på festival: Roskilde vil slå Instagram-rekord

LÆS OGSÅ: Valdefar: Sådan finder du dine venner på Roskilde Festival

LÆS OGSÅ: Første teltpløkker slået i: Rolig åbning af Roskilde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx