Af - 05/07-15 18:28; Opdateret: 08/07-15 14:01

Verdens bedste tømmermænd: Så mange penge fyrede Suspekt af på deres livs koncertVerdens bedste tømmermænd: Så mange penge fyrede Suspekt af på deres livs koncert

Lørdag nat lukkede Danmarks største rapgruppe Suspekt årets Roskilde Festival ned med et brag af en koncert på Orange scene. Metroxpress ringede Emil Simonsen alias Orgi-E op dagen derpå for at høre til verdens bedste tømmermænd.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er noget legendarisk over hver gang, Suspekt spiller på Roskilde.

Denne skribent debuterede på Danmarks største festival i regnvejrsåret 2007. Her 'genopstod' Albertslund-rapperne efter et par års pause i det lille Cosmopol-telt med nye sange som 'Proletar' og 'Sut den op fra slap' fra 'Prima Nocte'-albummet, der skulle gå hen og give dem det helt store gennembrud.

I 2013 rykkede de med Orgi-E's soloalbum 'Klamfyr' op på den næststørste Arena-scene og hævede endnu engang barren for danske rap-koncerter, før de altså lørdag nat satte trumf på med et gennemført, hitspækket megashow på den største scene og lukkede årets Roskilde Festival af med et kæmpe fyrværkeri.

Metroxpress ringede søndag eftermiddag til Emil Simonsen alias Orgi-E for en hurtig statusopdatering.

19-årige Amanda i chok efter Roskilde koncert: Blev væltet og trampet på
19-årige Amanda i chok efter Roskilde koncert: Blev væltet og trampet på

Hej Emil, hvordan har kroppen det i dag?
- Jeg ligger og sveder tran til de dejligste tømmermænd. Jeg er så glad for, at vi kunne give folk den afslutning på deres Roskilde. Jeg ved, hvordan det er at være afsted i en uge og brændt helt igennem, og så vil man bare så gerne den afslutning.

Var der nerver på, før I gik på scenen?
- Det var en mærkelig blanding af rastløshed, nervøsitet og iver for at komme på. Vi havde vores tourbus med, hvor i vi lå det meste af dagen og slappede af, og da det så blev aften, begyndte vi langsomt at bygge en lille fest op. Vi havde snakket meget om at forsøge at slappe så meget af som muligt og tro på, at vi er nogle af de bedste i Danmark, til det vi gør og så bare gå ind og nyde det.

Roskilde Festival: Så stort bliver overskuddet
Roskilde Festival: Så stort bliver overskuddet

Lyden gik kort ud et par gange. Opdagede I selv det?
- Nej, ikke rigtigt. Jeg hørte godt på et tidspunkt, at det store kabel ikke kunne klare Suspekts energi, men der kom heldigvis hurtigt styr på det. Jeg kan egentlig også godt lide, når det ikke er for perfekt. Jeg dyrker fejl og det uforudsigelige.

I spillede jo lige efter Paul McCartney. Hilste I på ham backstage?

- Nej, hans hold passede meget sig selv, og det gjorde vi egentlig også. Jeg tænkte kun på vores show. Han holdt jo lidt et slags sølvbryllup, og så kom vi med vores raket bagefter.

I sluttede koncerten af med et kæmpe fyrværkeri. Hvor mange penge kostede showet at lave?
- Det har kostet over en kvart million, for udover fyrværkeri havde vi 56 mennesker på arbejde. Det var det hele værd. Vi skulle ud og vise flaget og give folk den afslutning, som er så vigtig.

KÆMPE show af Paul McCartney - men publikum skuffer
KÆMPE show af Paul McCartney - men publikum skuffer

Var det meningen, at I skulle slutte af med at spille 'Kinky Fætter' fire gange?
- Nej, slet ikke. Vi havde snakket om, at hvis det gik godt, ville vi tage den én gang til, men vi har aldrig gjort det fire gange i streg. Lukas Graham kom også ind og rappede. Det var helt vildt. Det er helt klart det største, vi nogensinde har prøvet med Suspekt.

Hvad er næste mål nu?
- Nu sunder vi os lige og puster ud i en uges tid, men så skal vi jo bare ud og spille endnu mere. Det er vores liv, og det kan sagtens blive endnu vildere.

6 ting vi lærte af Nicki Minaj-koncerten på Orange Scene
6 ting vi lærte af Nicki Minaj-koncerten på Orange Scene

LÆS OGSÅ: Super akavet interview med Kane West på Roskilde Festival: - Paul McCartney er ok

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx