Af - 03/07-14 20:26

Outkast åbnede Orange scene så Rolling Stones' gråhårede fans tabte kæbenOutkast åbnede Orange scene så Rolling Stones' gråhårede fans tabte kæben

'Hva faen er det for noget moderne rap-musik', lyste det ud af øjnene på de grå nisser, som fredag aften så amerikanske Outkast varme op for The Rolling Stones.

storybild

(Billede: Sarah Buthmann)

Med al respekt for Vinnie Who, Kellermensch, Veto og hvilke andre danske bands, der de sidste par år har åbnet Orange scene på Roskilde Festivalen.

Marys Roskilde-debut: Jeg glæder mig til Jagger
Marys Roskilde-debut: Jeg glæder mig til Jagger

Outkast leverede måske den bedst besøgte, mest gennemførte, stilsikre, hitsikre, åbningsfest på Roskilde i mange, mange år. Og selvfølgelig gjorde de det.

Psykolog: Derfor bliver du lykkelig af at tage Roskilde Festival
Psykolog: Derfor bliver du lykkelig af at tage Roskilde Festival

Helt traditionen utro havde Roskilde i år droppet ideen om at lade et mindre dansk navn åbne festivalen og i stedet hyret de gendannede amerikanske rap-legender til at stå for opvarmningen for The Rolling Stones koncert senere på aftenen.

Kaos da Roskilde Festival blev åbnet
Kaos da Roskilde Festival blev åbnet

André 3000 og Big Boi leverede varen med hits som 'Hey Ya', 'Roses' og 'Mrs. Jackson. De fumlede lidt rundt i hvilken by, de var havnet i (What's up Copenhagen!!), men ellers fungerede det fremragende.

Blandt publikum var der dog stor mistro. 'Hva faen er det for noget moderne rap(udtales på dansk)-musik?' lyste det ud af øjnene på de mange gråhårede jeans-jakker, som i den grad lignede nogen, der kun var kommet for ét navn i år: The Stones.

Metroxpress live-blogger fra aftens The Rolling Stones-koncert. Følg mx.dk fra klokken 21:30.

Gå ind på MXFESTEN.DK og anmeld roskilde
$("h1,h2").css( "color", "#F65F16" );

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx