Af - 30/06-16 00:25

En på studenterhatten: Red Hot Chili Peppers indtog RoskildeEn på studenterhatten: Red Hot Chili Peppers indtog Roskilde

Den amerikanske rockgruppe indtog Orange Scene.

storybild

Anthony Kiedis iført studenterhat. (Billede: Sarah Buthmann)

Der var alle muligheder for at vaske tavlen ren, da Red Hot Chili Peppers indtog Orange Scene onsdag aften. Sidste gang de var på besøg i 2007, blev koncerten kaldt decideret pinlig.

Til tonerne af "Can't Stop" gik Red Hot Chili Peppers på scenen under Roskilde Festivals første aften med det officielle musikprogram. Med dansk hyldest fra forsanger Anthony Kiedis iført studenterhue, som han tidligere har vist frem på Instagram.

Han smed den til fordel en ligeså ungdommelig kasket, imens der blev taget hul på hitparaden.

Gruppens bassist Flea var den mest snakkesalige i gruppen og bemærkede, at det er så "awesome, beautiful and tender" at være der. Han tilføjede senere, at han blev glad af at sidde med hippierne i regnen på Christiania.

De politiske temaer, der har præget festivalen i år, gik igen da Flea efterfølgende bredte armene ud og kom med en opfordring om at sprede kærlighed i verden og "åbne vores hjem".

Men folk var næppe mødt op for at høre moralprædiken fra en mand med lyserødt hår. De ville have hits - og dem fik de. "Scar Tissue", "Snow (Hey Oh)", "Californication", "By The Way" fik festivalgæsterne til at reagere med genkendelses-glædesråb.

"Under The Bridge" udløste massiv fællessang, og "Give It Away" var et energiladet punktum.

Om synderne fra 2007 er vasket bort, må være op til anmelderne.

LÆS OGSÅ: Roskilde-hovednavn hylder danske studenter

LÆS OGSÅ: TV: Sådan reagerer publikum på Red Hot Chili Peppers 'aflysning'

LÆS OGSÅ: Roskilde-stjerne er helt forelsket i Kongehuset

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx