Af - 29/06-17 07:53

Kaos på Roskilde Festival: 'Den farligste situation, jeg har oplevet'Kaos på Roskilde Festival: 'Den farligste situation, jeg har oplevet'

Åbningen af Orange Scene gik ikke uden problemer.

Da festivalpladsen åbnede på årets Roskilde Festival, var det til voldsomme kø-problemer.

Tusindvis af festivalgængere måtte vente i en time eller mere på at komme ind på pladsen for at høre musik. Og det har fået folk til at rase over Roskilde Festival på sociale medier - her kaldes situationen blandt andet for direkte 'farlig'.

Som man kan se i videoen og billederne her i artiklen, så måtte tusindvis af festivalgængere stå i en enorm kø for at komme ind på det område, hvor koncerterne finder sted.

Kæmpe fest: Så vild var årets hovednavn på årets Roskilde Festival
Kæmpe fest: Så vild var årets hovednavn på årets Roskilde Festival

Den enorme kø, som Metroxpress reporter på stedet kunne berette, varede mere end en time, fik frustrationerne til at flyde over hos nogle festivalgæster, der tog sagen i egen hånd og valgte at rive hul i hegnet mellem campingområdet og festivalpladsen, for på den måde at skaffe sig hurtigere adgang til området og den koncert, de skulle ind og høre.

Hullet blev lukket igen, da Roskilde-medarbejdere opdagede den ulovlige indtrængen.

Køen skyldtes nye sikkerhedsforanstaltninger fra Roskilde Festivals side.

De nye tiltag betyder blandt andet, at alle, der skal ind på festivalpladsen, bliver kropvisiteret. Hvilket betyder længere ventetid - selv med alle sluser åbne ved indgangene.

Men frustrationen var fortsat tydelig hos mange af de ventende udenfor festivalpladsen - og flere af dem lod deres frustrationer komme til udtryk via sociale medier.

Her er Roskilde Festivals LANGSOMMESTE gæst
Her er Roskilde Festivals LANGSOMMESTE gæst

Blandt andet skriver en person ved navn Marc Kromann, at han mener, situationen var direkte farlig:

'Hey #rf17, det her er den farligste situation jeg har oplevet i mine år her,' skriver han på Twitter.


'Folk hopper lystigt over hegnene, så sikkerhed og sikkerhed... Ærgerligt at vi ikke nåede ind til åbningen af Orange.' Skriver en anden Twitter-bruger ved navn Kasper Nymann.


Roskilde Festival gik selv ud på Twitter og beklagede den store kø. I et tweet på engelsk skrev festivalen følgende:

Kæmpe Roskilde-skandale: Timelange køer for at komme ind til musikken
Kæmpe Roskilde-skandale: Timelange køer for at komme ind til musikken

'Undskyld den lange ventetid. Alle porte er åbne og fuld bemandede. Det tager tid at komme igennem på grund af vores nye sikkerhedsprocedurer. Vi arbejder så hurtigt som muligt'.

Og til tv2.dk har Roskilde Festivals sikkerhedschef været ude og forklare de yderligere sikkerhedstiltag:

»Som del af den øgede sikkerhed skulle alle deltagere visiteres, når de kom ind på Indre Plads. Der var fuldt bemandet, og alle arbejdede så hurtigt som overhovedet muligt, men vi må indrømme, at det det tog lidt længere tid, end vi havde forventet. Det gav en kedelig start for en del af vores deltagere, og det er vi rigtig ærgerlige over, og vi ser selvfølgelig på, hvordan det kan gøres bedre,« siger festivalens sikkerhedschef, Morten Therkildsen, til mediet.

I år slog Mikkel fra Amager sin egen rekord: Drak 56 ølbongs på en dag
I år slog Mikkel fra Amager sin egen rekord: Drak 56 ølbongs på en dag

Oplevede du situationen, eller har du en anden historie fra festivalen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx