Af Jeppe Elkjær - 28/06-17 18:13

I år slog Mikkel fra Amager sin egen rekord: Drak 56 ølbongs på en dagI år slog Mikkel fra Amager sin egen rekord: Drak 56 ølbongs på en dag

Mikkel Dyrkov på 22 år fra Amager har et specielt talent, som mange nok vil misunde ham. Han kan drikke ølbong. Og rigtig mange af dem.

Mikkel Dyrkov fra Amager deltager årligt i konkurrence om at drikke ølbongs på Roskilde - i 2017 slog han sin egen rekord, da han drak 56 ølbongs på en dag. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Mange lejre på Roskilde Festival har en tradition eller et tema, som skiller dem ud; gør dem til noget specielt.

Den lejr, som 22-årlige Mikkel Dyrkov ligger i, er en af dem, der gør noget specielt.

Ud over lejrens enorme musikanlæg, som nærmest pumper musik ud døgnets 24 timer under festivalen, så har lejren en tradition. Når det bliver mandag under campingdelen på Roskilde Festival, så står den på ølbong-drikning. Og meget af det.

Kontantløs Roskilde Festival skæpper i pengekassen
Kontantløs Roskilde Festival skæpper i pengekassen

Og her er Mikkel Dyrkov kongen. I 2016 vandt han lejrens konkurrence om, hvem der på en dag kan drikke flest ølbongs - hvor man hælder en hel øl i en tragt, for så at bunde den i en gennem et rør forbundet til tragten, alt sammen på ganske få sekunder.

Sidste år blev det til intet mindre end 52 ølbongs på et døgn for Mikkel Dyrkov, fortæller han. En historie, som bekræftes af flere fra lejren.

Årets mål for Mikkel Dyrkov er at slå den rekord. Ikke kun i konkurrence med de andre fra lejren - sidste år drak nummer to 43 - men også i konkurrence med sig selv.

Da BT møder Mikkel Dyrkov, er han allerede godt i gang. Stregerne på venstre arm indikerer antallet af ølbongs drukket. Han er stadig ved sine fulde fem, selvom det er tydeligt, at han har været i gang længe.

Roskilde Festival om krav fra curlingforældre: 'Det kan vi simpelthen ikke gøre'
Roskilde Festival om krav fra curlingforældre: 'Det kan vi simpelthen ikke gøre'

»Det er en sjov tradition, men også lidt åndssvagt. For jeg skal jo overgå mig selv hvert år. Og 52 ølbongs er rigtig mange,« siger Mikkel Dyrkov, inden han bunder nok en til samlingen.

»Det er selvfølgelig en konkurrence internt i lejren. Men det er også en konkurrence mod sig selv. Mig mod mig. Selvfølgelig skal vi hygge os med det, men ikke for meget,« forklarer Mikkel Dyrkov.

Alt er tilladt, men ikke at kaste op, eller "knække sig", som drengene i lejren kalder det.

Da BT kommer forbi lejren nogle timer senere efter mørkets frembrud, er Mikkel Dyrkov fortsat i gang. Nu dog synligt meget beruset, men ølbongs ryger fortsat ned på stribe.

Dagen efter er vi atter forbi lejren for at høre resultatet. Mikkel Dyrkov gjorde det og slog sidste års rekord.

I år blev det til intet mindre end 56 ølbongs, nummer to var langt efter med 45.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx