Af - 04/07-14 16:48; Opdateret: 05/07-14 14:48

Det er lidt underligt: Pigerne er pisseligeglade med urinstøvDet er lidt underligt: Pigerne er pisseligeglade med urinstøv

Ikke alle piger på Roskilde Festival lader sig slå ud af urinstøv. ”Det er autentisk,” siger 19-årige Line.

storybild

Veninderne Mitzi og Line mener faktisk, at urinstøv kan være en del af charmen af at være på Roskilde Festival (Billede: metroxpress)

Strækningen ”Fence Walk” på Roskilde Festival burde egentlig skifte navn til ”Piss Walk” i disse dage.

For høj sol og temperaturer på over 25 grader kombineret med enorme mængder menneskeurin gør vejen til ren overlevelse for dine næsebor.

Galleri: Sådan scorer du de smukke strandbabes og hunks
Galleri: Sådan scorer du de smukke strandbabes og hunks

Men selvom det hvirvler med urin i luften, så lader ikke alle kvindelige festivalgæster sig ikke slå ud af den massive urinstøv.

Det er faktisk en del af charmen, mener 19-årige Line.

- Det er jo et helt andet miljø, man kommer ind i her på Roskilde, så måske kan man næsten sige, at det er autentisk,  siger 19-årige Line.

VIDEO: Oplev nøgenløbet på 25 sekunder
VIDEO: Oplev nøgenløbet på 25 sekunder

Det er især mandlige festivalgæster, der bidrager til den overvældende omgang urinstøv på metroxpress' tur i det ammoniak-lugtende område.

I et form for uorganiseret skiftehold bidrager mænd, der ikke umiddelbart kender hinanden, nemlig til, at det, der engang var en tør græsplæne, nu er blevet omdannet til en sø af tis i stedet for at bruge de mange toiletvogne få meter fra ”Fence Walk”.

Se billedet: Her er Frederik og Mary til Stones-koncert med Chris Martin
Se billedet: Her er Frederik og Mary til Stones-koncert med Chris Martin


Men ifølge pigerne selv er de mindst lige så slemme til at sende urin ud i den varme luft på festivalen.

- Altså, på mange måder kan man jo forvente det. Drengene pisser jo alle steder, men pigerne er altså ligeså slemme, fortæller Mitzi på 19 år.

GALLERI: Rasmus og
GALLERI: Rasmus og "de røde patter" vandt det vilde nøgenløb

Det er derimod ikke ligefrem ord som charmerende eller autentisk, som Laura på 18 og hendes veninde Thea bruger om den hårdtslående ammoniak-stank, der for alvor har ramt campingområdet fredag i takt med det gode vejr.

- Jeg synes bare det lugter SÅ utrolig dårligt. Det er virkelig klamt, siger Thea, da metroxpress møder hende ved 'tissehegnet', der omkranser campingområdets østlige del. 

Sådan ser det ud, når hegnene bliver brugt som pissoir:

Begge piger synes, det er voldsom irriterende, at drengene ikke bruger de mange toiletter og pissoirer, men i stedet pisser op af hegnet.

- Det er virkelig slemt med drengene. Både at se på og lugte til, lyder det fra pigerne, der dog er enige om, at det er endnu klammere, når pigerne gør det:

- DET er simpelthen for grænseoverskridende, lyder det enstemmigt.

GRAFIK: 1,8 ton jalapeños bliver skyllet ned med 1 million liter øl
GRAFIK: 1,8 ton jalapeños bliver skyllet ned med 1 million liter øl

Men selv om stanken på mange måder er uudholdelig, så er det på ingen måde farligt eller sygdomsfremkaldende at befinde sig midt i urinstøvsinfernoet på Roskilde Festival, forsikrer Flemming Konradsen fra Københavns Universitets Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiolog.

- Urinstøv er irriterende og en stor bekymring for mange. Det lugter jo grimt, og noget, der lugter grimt, får vel mennesker instinktivt til at tro, at det er farligt. Men det er det ikke, siger han.

Fræk dating-app er populær på Roskilde
Fræk dating-app er populær på Roskilde

Det kan i værste fald skabe en smule irritation, hvis du befinder dig i nærheden af en stor sø af tis, forklarer Flemming Konradsen:

- Hvis mange har tisset inden for et område, så kan det kan irritere dine øjne, og der har været spekuleret i, at det også kan genere slimhinderne. Det skyldes kvælstof og ammoniak, der også får urinen til at lugte. Men så går du bare væk, og så er den skid slået. Større problem er det ikke. Urinstøv udgør ikke en sundhedsrisiko.

Adr: Her er de 10 klammeste Roskilde-oplevelser
Adr: Her er de 10 klammeste Roskilde-oplevelser

Vil du undgå at blive syg, mens du er på festival, handler det derimod om at have en god håndhygiejne og fødevarehygiejne, fastslår Flemming Konradsen.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx