Af - 04/08-15 11:47

Her er beviset: Roskilde Festival flyder med stofferHer er beviset: Roskilde Festival flyder med stoffer

En urinprøve fra 54.000 liter Roskilde-tis afslører, at festivalgæsterne bl.a. tager MDMA og kokain udover den velkendte hashrygning, skriver foodculture.dk.

Bildstrecke im Grossformat »

Stemningen er altid god på Roskilde, og nu er det bevist, at stoffer er medvirkende. Dette galleri er fra årets Roskilde Festival, og det skal understreges, at der ikke er nogen forbindelse mellem folkene på billederne og denne artikel.(Foto: Sarah Buthmann)

Det er ikke nogen hemmelighed, at festerne på Roskilde Festival ikke altid kun er bygget op omkring musik og alkohol.

Hvert år bliver der beslaglagt masser af både hash og hårde stoffer, og det er desværre heller ikke et ukendt fænomen, at unge mennesker tager overdoser og må på hospitalet.

Unge frygter 'Roskildesyge': Flere testes for kønssygdomme
Unge frygter 'Roskildesyge': Flere testes for kønssygdomme

Nu er der også kommet et håndgribeligt bevis på tendensen: En urinprøve, der er taget ud af hele 54.000 liter urin, er testet positiv på et hav af stoffer.

Det skriver foodculture.dk.

Prøven måler blandt andet 0.53 mg MDMA og 0,04 mg THC-syre per liter urin. MDMA er det aktive stof i bl.a. ecstasy, og THC er det aktive stof i hash.

15-årig lover øl til alle hvis Eminem spiller på Roskilde 2016: Så går Facebook amok
15-årig lover øl til alle hvis Eminem spiller på Roskilde 2016: Så går Facebook amok

Der er desuden fundet spor efter alt lige fra hovedpinepiller og næsespray til kokain og antidepressiver - og naturligvis cigaretter og alkohol.

Mange Roskilde-gængere bruger stoffer til at gøre oplevelsen vildere. (Foto: Sarah Buthmann)

Urinen er indsamlet i forbindelse med projektet 'Fra pis til pilsner', som er lavet af Landbrug og fødevarer. Projektet gik ud på at indsamle tis fra festivalgængerne og bruge det som gødning til maltbyg, som så skal bruges til at lave øl, som serveres på festivalen i 2017.

Stort galleri: Bedste Roskilde Festival nogensinde?
Stort galleri: Bedste Roskilde Festival nogensinde?

Ifølge en ekspert bliver der taget endnu flere stoffer, end urinprøven viser.

- De stoffer, der er fundet, overrasker mig slet ikke. Faktisk tror jeg, der var fundet spor af væsentligt flere stoffer, hvis der var blevet taget flere prøver rundt omkring på festivallen, siger Trine Ry, leder af Stofrådgivningen, til foodculture.dk.

Ifølge hjemmesiden kan urinen efter al sandsynligvis sagtens bruges som gødning på trods af de mange stoffer, der er målt. Koncentrationen bliver nemlig fortyndet millioner af gange, inden den ender i ølflaskerne.

LÆS OGSÅ: Festede Nicki Minaj lidt for hårdt i Roskilde? Kom over to timer for sent til næste koncert

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx