Festivalgæster børstede tænder i håndvaske smurt i lortFestivalgæster børstede tænder i håndvaske smurt i lort

Slamsugere, som bruges til at rense toiletter med under dette års Roskilde Festival, er også blevet brugt til at rense håndvaske med. Fuldstændigt uacceptabelt, lyder kritikken. Ledelsen beklager.

storybild

Det var ved disse toiletter nær skateparken i det vestlige campområde, at slamsugerne efterlod afføring i håndvaskene. (Billede: Lea Flodgaard)

Der gik et chok igennem festivalgæsten Camilla Emilie Thomsen, da hun i går eftermiddag stod i kø foran toiletterne ved skateparken på Roskilde Festivals campområde.

Flere stoffer og færre tyverier på Roskildes første dage
Flere stoffer og færre tyverier på Roskildes første dage

En slamsuger fra RTR Kloakservice AS, som står for at rengøre toiletterne under dette års Roskilde Festival, brugte den samme slange til først at rengøre toiletter og derefter håndvaske med:

- Da jeg stod i kø til toilettet, så jeg en slamsluger, som fjernede proppen i håndvasken med samme slange, som de havde rengjort toilettet med. Altså i fælleshåndvasken, hvor man børster tænder og drikker vand. Det hele var fuldstændig smurt i lort, for at sige det ligeud, siger Camilla Emilie Thomsen til metroxpress.

Så mange telt-orgasmer får Roskilde på en uge
Så mange telt-orgasmer får Roskilde på en uge

Hun var efterfølgende dybt rystet og kontaktede med det samme Roskilde Festival via Facebook. Men der kom intet svar.

- Jeg lagde beskeden på Roskildes event på Facebook i går. Men jeg hørte intet. Jeg fik ingen respons og hørte først noget, da jeg i dag skrev beskeden på Roskilde Festivals officielle Facebook-side. Så det er altså først i dag, at de svarer. De skrev, at de ville kontakte mig, når der var nyt, men jeg har intet hørt, understreger Camilla Emilie Thomsen.

Over for metroxpress fortæller Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, at RTR Kloakservice AS' fremgangsmåde på ingen måde er i overenstemmelse med reglementet for, hvordan toiletter og håndvaske skal rengøres.

Kina elsker Roskilde Festival: Mød et af deres danske yndlings-bands
Kina elsker Roskilde Festival: Mød et af deres danske yndlings-bands

- Det er ikke praksis, måden det er sket på. Og det er ikke i orden. Vi har i dag taget fat i firmaet og påtalt over for dem, at tingene skal gøres ordentligt, fastslår hun.

Men har I først gjort noget i dag?

- Vi gør noget, så snart vi får henvendelsen. Og det er i dag.

Men hun kontakter jer allerede i går et andet sted på Facebook. Er der så ikke blevet gjort noget i den mellemliggende tid?

- Vi gjorde noget, så snart vi så henvendelsen. Og der bliver selvfølgelig også gjort rent i mellemtiden.

Ifølge Christina Bilde har endnu ingen henvendt sig til samaritterne i området, og derfor tyder intet ifølge hende på, at folk er blevet syge.

Rasmus Nøhr: Jeg vil score Helena Christensen
Rasmus Nøhr: Jeg vil score Helena Christensen

Hvis det viser sig, at folk bliver syge af det her, vil folk så kunne få erstatning?

- Det kan jeg ikke sige noget om, da det fortsat er rent hypotetisk, men får man ondt i maven, skal man henvende sig til samaritterne, som så kan finde ud af, hvad årsagen til problemerne er.

Men hypotetisk eller ej – vil folk få erstatning, hvis det viser sig, at de er blevet syge som følge af det her?

- Som det ser ud nu, får folk kun erstatning, hvis hele eventet bliver aflyst, lyder det fra Roskildes talskvinde​.


LÆS OGSÅ: GALLERI: Roskilde-fest 24 timer i sol og regn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx